Sarah Bernhardt i langpanne

Sarah Bernhardt i langpanne er en kjempepopulær kake som ofte er å finne på kakebordet. Med en seig nøttebunn og en nydelig sjokoladekrem, er dette en kake som de fleste liker. Du kommer garantert til å bake den igjen – så god er den!

Porsjoner
10

Ingredienser

Nøttebunn:

  • 300 g mandler
  • 100 g peanøtter
  • 6 stk mellomstore egg
  • 380 g melis

Sjokoladesmørkrem:

  • 130 g sukker
  • 1.2 dl vann
  • 6 stk eggeplommer
  • 300 g romtemperet smør

Pynt:

Fremgangsmåte

1

Bunn:
Mandler og peanøtter males eller hakkes fint. Eggehviter piskes hvitt. Melis og malte mandler/nøtter blandes forsiktig inn hvitene.
Dekk langpannen med bakepapir og ha røren i formen.

2

Stekes bunnen på midterste rille i ovnen på 180 grader i ca. 15 min. Kaken skal bli lysebrun, men være litt seig inni.

3

Sjokoladesmørkrem:
Vann og sukker kokes opp til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
Visp sammen eggeplommene og hell sukkerlaken over i en tynn stråle mens det vispes kraftig. Avkjøl blandingen litt.
Tilsett romtemperert smør i biter og kakao under kraftig visping.

4

Smørkremen fordeles på kaken når kaken har blitt kald. La gjerne kaken stå kaldt (i kjøleskap) en liten stund mens du smelter sjokoladen i vannbad sammen med litt olje. Sjokoladetrekket er lettere å smøre pent utover når kremen er blitt kald.
Strø over Idun Sjokosmell på toppen rett før sjokoladen stivner

Bør oppbevares kaldt. Kan fryses.