Dele

SANDKAKER

Oppskrift på sandkaker med melis

Sandkaker er tradisjonelle julekaker som er blitt bakt i mange generasjoner. De smaker godt alene, eller fylt med eksempelvis pisket krem, syltetøy og friske bær. En god multekrem vil også smake godt i.

Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER

Nystekte sandkaker fylt med krem og friske bær.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
35

Ingredienser

  • 60 g Skåldede og malt mandler
  • 250 g romtemperert smør
  • 190 g melis
  • 1 stk mellomstort egg
  • 375 g melis

Fremgangsmåte

Skåld mandlene ved å koke opp vann, ha i mandlene og la de trekke ca. 3 - 5 minutter. Sil deretter av vannet. Bruk et kjøkkenhåndkle til å gni skallet av mandlene. Eventuelt kan du vente til mandlene har kjølt seg litt ned for så å skrelle de med fingrene.

Pisk romtemperert smør og melis hvitt i kjøkkenmaskin, og pisk inn egget til slutt. Ha så i hvetemel (hold igjen litt til utkjevling) og malte mandler, og bland alt sammen til en fast deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time, før du kjevler den ut. Smør i mellomtiden formene med formfett og dryss litt semulegryn i formene, da slipper kakene lettere. Forvarm stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.

Trykk deigen tynt ut i formene og sett de på et stekebrett. Stek sandkakene i ca. 8 - 10 minutter. Følg med, de skal ikke bli brune!

Legg formene opp ned på en bakerist etter steking, og la de bli kalde før du tar kakene ut av formene.

TIPS!

Sandkaker kan gjerne serveres med godt fyll som eksempel, pisket krem, syltetøy og friske bær. En multekrem kan også smak godt i!

Om årets julebakst