Dele

Salt karamellsaus

Perfekt karamellsaus

Salt karamellsaus er ikke vanskelig å lage selv, og det smaker veldig godt. Karamellsausen er perfekt å bruke som saus på en god vaniljeis, en rekke kaker, pannekaker og vafler for å nevne noe. Dette er også en fin hjemmelaget gave du kan gi til en god venn!

Salt karamellsaus i et syltetøyglass.

Tilberedningstid
25 min

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å smelte smøret og sett til siden inntil videre.

Ha sukker, vann og lys sirup i en stekepanne. La blandingen koke opp uten at du rører rund til det begynner å boble og får en lys gyllen brunfarge. Rører du rundt i blandingen, kan du risikere at den klumpe seg.

Tilsett fløten - litt etter litt men du rører sammen. Rør inn smeltet smør, og dryss i knust havsalt. Du kan godt droppe å ha i havsalt om du heller ønsker å lage en vanlig karamellsaus uten salt.

Avkjøl massen og hell over i et rent glass med lokk og la stå natten over til massen er tyknet.

Holdbarhet:

Salt karamellsaus er holdbar i 2 - 3 uker i kjøleskapet.