Dele

SAFTIGE HAVRERUNDSTYKKER

Oppskrift på saftige havrerundstykker

Hjemmebakte havrerundstykker er lykken å få servert til helge- eller feriefrokosten. Våkner du litt for tidlig en søndagsmorgen, kan du jo overraske resten av familien med disse herlighetene!

Saftige havrerundstykker

Porsjoner
16

Ingredienser

Fremgangsmåte

Legg havregrynene i en bakebolle og hell over kokende vann. La grynene stå å svelle i ca. 45 minutter til det er avkjølt.

Rør inn smuldret gjær og vispet egg i havreblandingen.

Ha de tørre ingrediensene i en bake bolle og tilsett havreblandingen med romtemperert smør i terninger.

Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen deigen er smidig. Dekk til og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.

Del deigen i 16 like store deler, trill til rundstykker og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader.

Pensle forsiktig med vann og strø over litt havregryn. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter og avkjøl på rist etter steking.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil rundstykkene bli mer luftige. Rundstykkene er godt egnet til nedfrysing og kan dermed tas opp etter behov!