Dele

Sitronkake med sitonglasur

Saftig og god sitronkake

Sitronkake med sitronglasur er en god gammeldags formkake som tar under en time å lage. Den passer ypperlig å lage hvis du venter et litt uventet kaffebesøk.

Oppskåret saftig sitronkake med glasur på en hvit tallerken.

Porsjoner
6

Ingredienser

Røre:

  • 3 stk romtempererte egg
  • 170 g sukker
  • 150 g smør eller margarin
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 stk revet skall fra sitron
  • 1 knsp salt

Sitronglasur:

  • 6 ss melis
  • - sitronsaft
  • - noen dråpe gul konditorfarge

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kjele og sett til siden.

Pisk egg, sukker, salt og sitronskall til en luftig eggedosis med en håndpisker eller i en kjøkkenmaskin. Rør inn det smeltede smøret, og sikt inn det tørre til slutt med en sleiv for å holde på luften i røra.

Smør en rund kakeform (puddingform) som rommer ca. 1- 1,5 liter og hell i røra. Du kan selvsagt bruke en brødform til formkaken, hvis du ikke har en puddingform.

Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Er pinnen tørr når du trekker den ut av midten på kaken, er den ferdig stekt. Avkjøl formkaken etter steking.

Vend kake ut på et fint fat og pynt med melisglasur og eksempelvis litt raspet sitronskall eller annen kakepynt.