Dele

SAFTIG FOCACCIA

Enkel focaccia oppskrift

Saftig focaccia får man når den inneholder surdeig. Surdeigen bidrar til at fuktigheten i brødet bevares lenger. Hjemmelaget focaccia smaker supergodt til tapas, supper, salater eller bare som kveldskos sammen en god olivenolje med balsamico.

LES OGSÅ: Slik lager du et ekte tapasbord

Nå er det enkelt å bake med surdeig siden det finnes bakeklar å få kjøpt i butikken, men vil du lage en surdeig fra bunnen av kan du bruke denne oppskriften på grov surdeigsstarter.

VIL DU HELLER BAKE FOCACCIA UTEN SURDEIG?se denne oppskriften

 

Oppskåret saftig focaccia med cherrytomater på en trefjøl.

Tilberedningstid
250 min

Porsjoner
4

Ingredienser

DEIG

TOPPING

  • Cherrytomater, rosmarin og litt flaksalt.

Fremgangsmåte

Rør sammen bakeklar surdeig med vann og smuldret gjær i en bakebolle. Tilsett hvetemelet og elt deigen sammen med eltekrok i 10 minutter på lav/middels hastighet eller ca. 15 - 20 minutter for hånd. Tilsett saltet mot slutten av eltingen. Deigen skal være litt løs, så ikke fortvil!

Form deigen sammen og legg i en smurt bakebolle, dekk med plast og la deigen heve i minst 2 timer.

Del deigen i 4 like store deler. Legg deigemnene på et stekebrett med bakepapir og kna/trykk ut til passende lengder for hånd. Dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.

Legg på cherrytomater og rosmarin på toppen av brødene. Tomatene klemmes litt forsiktig ned i deigen. Hell gjerne over litt olivenolje over i en tynn stråle.

Sett brettet på den midterste rille i ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek focacciane i ca. 10 - 12 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.

Relaterte produkter: