Dele

RUSTIKKE BAGUETTER

Oppskrift på baguetter

Rustikke baguetter er ikke så vanskelig å få til. Det eneste man trenger å gjøre er å forme deigen på en annen måte, enn når man former brød. Baguettene behøver ikke å være smidige i formen, men så rustikke du selv ønsker å lage de.

I denne oppskriften bruker vi litt Ferskere bakst. Dette gjør at baguettene holder seg ferske og fine lenger.

Rustikke baguetter på en bakerist.

Tilberedningstid
170

Porsjoner
4

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær.

Elt sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.

Del deigen i 4 like store deler og form til baguetter. Legg baguettene på stekebrett med bakepapir, dekk til med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 225 grader.

Når baguettene ferdig hevet, dryss på litt hvetemel og lag fine snitt på skrå med en skarp kniv eller et barberblad.

Stek baguettene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på rist etter steking.