Dele

RUNDSTYKKER UTEN MELK

Oppskrift på rundstykker uten melk

Rundstykker uten melk får en sprø og fin konsistens som mange foretrekker, fremfor myke rundstykker som det ofte blir med bruk av melk. Rundstykkene er lette å lage og smaker godt til frokostbordet.

Fersk- eller tørrgjær?

Lage deigen med blå fersk- eller tørrgjær. Bruker du tørrgjær hever deigen noe langsommere enn ved bruk av fersk gjær. I denne oppskriften bruker vi fersk gjær, men kaldt vann slik at deigen får utviklet god smak og aroma under lenger hevetid.

Rundstykker uten melk som ligger i en kurv.

Tilberedningstid
160 min

Porsjoner
20

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær.

Elt deigen sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 35 cm. Del opp i ca. 20 briketter/rektangler og legg på stekebrett med bakepapir.

Dekk til og etterhev til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.

Rundstykkene stekes i ca. 15 - 18 minutter og avkjøles på rist etter steking.

Baketips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger.

Relaterte produkter til rundstykkene: