Dele

Rundstykker med surdeig

Rundstykker bakt med surdeig

Rundstykker med surdeig smaker godt og passer ypperlig å servere til frokostbordet. De kan også serveres som tilbehør ved siden av middag eller som lunsjmat på jobb eller skole. Denne oppskriften er langtidshevet, og gjør at deigen får utviklet aroma og smak som gir kjempegode rundstykker med en litt syrlig smak.

Visste du at det finnes en norsk surdeigsfabrikk? – les mer om Surdeigsfabrikken på Hvam

 

Hjemmelaget surdeigsstarter eller bakeklar?

Med bakeklar surdeig, kan du bake med det samme. Bakeklar surdeig er klar til bruk. Ønsker du å benytte en hjemmelaget surdeig, kan du selvsagt gjøre det. Bruk da 150 g av din hjemmelagde surdeig hvis den skal erstattes med den bakeklare.

LAGE SURDEIG SELV? – se oppskrift på grov surdeigsstarter

 

OPPSKRIFT PÅ RUNDSTYKKER MED SURDEIG:

Nystekte rundstykker med surdeig.

Porsjoner
24

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bakemaskin og hell i vann og surdeig. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 10 minutter på lav/middels hastighet. Juster deigen med litt vann om den virker for tørr.

Legg deigen i en mindre bolle, dekk til med plast og sett deigen til kaldheving i kjøleskapet til dagen etter i ca. 12 - 14 timer.

Ta deigen ut av kjøleskapet og del den opp i ca. 24 like store deigemner á 80 gram. Rull emnene til rundstykker, dypp toppen i vann og deretter i en bolle med havregryn. Legg på rundstykkene på et stekebrett med bakepapir.

Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 - 25 minutter til de har fått en gyllen og fin farge, og avkjøl rundstykkene på rist etter steking.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil du få et enda luftigere bakeresultat!