Dele

RUND DELFIAKAKE

Oppskrift på rund delfiakake uten marsipan

Rund delfiakake er like enkel å lage som den klasssike i brødform. I denne oppskriften bruker vi ikke marsipan og vi har byttet ut Per kjeks med Ritz kjeks for å få bittelitt salt med i kaken. Litt salt smaker bare godt ved siden av den fete sjokoladen som er i kaken.

Ønsker du heller å lage den klassiske delfiakaken med Per kjeks og marsipan – se denne oppskriften.

Rund delfiakake med ritz kjeks

Tilberedningstid
40

Porsjoner
16

Ingredienser

  • 250 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 250 g delfiafett
  • 4 ss sterk kaffe
  • 2 stk mellomstore egg
  • 3 ss sukker
  • 0.5 pakke Ritz kjeks

Fremgangsmåte

Kle en rund kakeform på 19 cm i diameter med matpapir eller plastfolie.

Smelt hakket sjokolade og smelt det sammen med med delfiafett i en bolle oven vannbad. Rør inn sterk kaffe og visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til blandingen blir jevn and fin.

Legg lagvis kjeks og sjokoladerøre. Start og avslutt med sjokoladerøre. La kaken stivne litt i kjøleskapet, men pass på å pynt kaken med ønsket pynt innen kaken stivner helt.

TIPS!

Når du skal servere kaken, er det enkelt å få fine skiver og du skyller en stor kniv under varmt vann mellom hver kakeskive du skjærer. Husk å tørke knivbladet for hvert kakestykke du skjærer.

Delfiakaken oppbevares i kjøleskapet og har en holdbarhet på 1 - 2 uker. Kaken er også egnet til å fryses ned.