Dele

RULLEKAKE MED KREM

Verdens beste rullekake lager du selv!

Rullekake med krem er en utrolig god kake som er enkelt å lage. Rullekaken kan fylles med pisket krem, syltetøy eller hakkede friske jordbær eller moste bringebær. Denne kaken kan du lett bake på en liten time, hvis du får et uventet kaffebesøk!

Oppskåret rullekake med krem på en asjett med bringebær ved siden av.

Tilberedningstid
1,5 time

Porsjoner
5

Ingredienser

Bunn:

  • 3 stk mellomstore egg
  • 170 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Krem:

  • 2.5 dl kremfløte
  • 1.5 dl bringebærsyltetøy eller friske bringebær/jordbær

Fremgangsmåte

Start med å forvarme ovnen til 200 grader.

Pisk egg og sukker sammen til en eggedosis. Bland bakepulver med melet og sikt det inn i eggedosisen, og vend forsiktig sammen.

Hell røren utover en smurt liten langpanne som er ca. 30 x 40 cm stor.

Stek rullekakebunnen på midterste rille i ca. 5 - 8 minutter.

Vend bunnen ut på et sukkerdrysset bakepapir og trekk bakepapiret fra bunnen av. La bunnen avkjøle seg helt med et rent klede over. I mellomtiden kan kremen piskes opp.

Smør på ditt favoritt-syltetøy og stryk på kremen. I stedet for syltetøy, kan du ha på finskåret friske jordbær eller moste bringebær. Rull kaken sammen og legg den på et fint fat med skjøten ned og servér!

Tips!

Innen kaken serveres, pynt den gjerne med kremdotter og friske bær.