Dele

ROSINBOLLER

Oppskrift på luftige og saftige rosinboller

Rosinboller er alltid god, og enda bedre blir de hvis du bløtlegger rosinene først. I denne oppskriften legger vi rosinene i vann før de tilsettes bolledeigen. Rosiner som har vært bløtlagt, gjør bollene ekstra saftige. Med fersk gjær for søt hvetebakst og tryllemiddelet Idun Mors hjemmebakte – Luftigere bakst, blir dette luftige og saftige rosinboller!

Nystekte rosinboller på et stekebrett.

Porsjoner
10

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Legg rosinene lunkent vann i ca. 20 minutter og sil av vannet. Det beste vil være å legge rosinene i kjøleskapet til dagen etter, men har du ikke tid til dette, siler du av vannet og legger du rosinene på et tørkepapir mens du elter deigen.

Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Så enkelt gjøres det!

Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og ca. 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Tilsett rosinene ved slutten av eltetiden.

Dekk til bakebollen med plast og la den forheve i ca. 30 minutter.

Trill deigen til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 85 gram per bolle.

Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek rosinbollene i ca. 10 - 13 minutter litt avhengig av hvor store du velger å lage bollene.

Avkjøl bollene på rist etter steking.

Tips!

Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er en halv pakke fersk gjær (25 gram) det samme som 2,25 teskje tørrgjær.

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil bollene bli enda mer luftigere!

Relaterte produkter til rosinbollene: