Dele

ROSEKAKE

Rosekake med sjokoladebunn og bringebærkrem

En rosekake er en festfin kake som er flott å servere i dåp, bryllup, til morsdag eller valentine. I denne oppskriften bruker sjokoladekakebunner med bringebærkrem. Kaken dekoreres med en smørkrem med vaniljesmak.

 

Hvordan lage roser?

Når du skal lage roser, er første bud å bruke en kaketipp som er egnet for dette, som for eksempel 1M, 2D eller 2C fra Wilton.

SE UTVALGET AV TIPPER OG SPØRYTEPOSER PÅ SLIKKEPOTT.NO

Man starter med å lage en rose fra midten av blomsten. Sprøyt kremen jevnt fra sentrum og rundt et par ganger. Har du ikke gjort dette før, øv deg litt på et bakepapir innen du setter i gang på kaken.

 

Rosekake med sjokolade på et fat.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
12

Ingredienser

KAKEBUNN

  • 400 g sukker
  • 75 g bakekako
  • 250 g hvetemel
  • 1.5 ts bakpulver
  • 1.5 ts Idun Mors hjemmebakte - NATRON
  • 0.5 ts salt
  • 2 stk romtempererte mellomstore egg
  • 2.4 dl sterk kaffe
  • 2.4 dl kefir
  • 120 g smeltet smør

BRINGEBÆRKREM

  • 400 g bringebær
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker

SMØRKREM

Fremgangsmåte

KAKEBUNN

Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kasserolle og sett til siden inntil videre.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bland smeltet smør med kefir, kaffe, egg og essensen. Rør væskeblandingen inn med det tørre til en jevn og fin røre.

Kle bunnen av to kakeformer som er 24 cm i diameter med bakepapir, og fordel røren likt i begge formene.
Stek kakebunnene midt i ovnen i ca. 25 - 30 minutter. Stikk dem gjerne med en kakepinne for å se om de er ferdige. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er bunnene ferdig stekt. Avkjøl bunnene i formen etter steking.

SMØRKREM

Mens bunnene avkjøles, lager du smørkremen og bringebærkremen. Vi starter med smørkremen.

Pisk romtemperert smør i ca. 3 minutter på høy hastighet. Ha i melis, melk og vaniljeessens og pisk sammen til en luftig krem. Ha i konditorfarge til du får en flott rosa farge (du kan gjerne dele kremen opp, slik at du får flere farger).

BRINGEBÆRKREM

Pisk kremfløte og sukker i en bakebolle til kremen er stiv. Tilsett bringebærene og rør godt om med en visp eller en slikkepott

MONTERING

Legg den ene kakebunnen på et kakefat med toppen ned. Fordel bringebærkremen på kaken og legg over neste bunn med toppen ned. Smør et tynt lag med smørkremen rundt hele kaken.

Ha smørkrem i stor sprøytepose med en 1M stjernetipp.

Start med å lage roser fra bunnen av kaken. Ta en runde langs hele bunnen og fortsett oppover rundt hele kaken. Hold tippen i midten hvor du ønsker rosen og press kremen jevnt ut av posen fra midten av rosen og rundt to ganger. Får du "huller" mellom rosene, kan de fylles med små stjernedotter.

TIPS!

Kaken er holdbar i 3 - 5 dager såfremt den oppbevares kjølig. Bruk en kakeboks med lokk.