Dele

RABARBRAKAKE

Oppskrift på lett rabarbrakake i langpanne

Rabarbrakake er en frisk og god kake du kan lage av sommerens friske rabarbra. I denne oppskriften kan du velge om du vil lage den i langpanne eller i en rund form. Kaken er like lett å lage, som den er å spise.

VISSTE DU AT RABARBRA ER KALORIFATTIG?  – les mer om rabarbra

 

Rabarbrakake på et hvitt fat.

Tilberedningstid
50

Porsjoner
12

Ingredienser

  • 200 g romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 4 stk romtempererte mellomstore egg
  • 1.5 dl melk
  • 325 g bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - VANILJEESSENS
  • 0.5 ts malt muskat
  • 0.5 ts salt
  • 300 g rabarbra i biter

Fremgangsmåte

Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Rens rabarbraen og skjær den i passende biter.

Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen mens røren piskes til en jevn masse.

Sikt hvetemel og krydder. Ha vekselvis melk og mel i røren mens du rører til deigen er jevn og uten klumper. Til slutt, rører du inn rabarbrabitene.

Hell rører over i en bakepapirkledd liten langpanne som er 30 x 20 cm eller i en rund form på 24 cm. Stek kaken på midterste rille i ca. 40 - 45 minutter.

Avkjøl kaken etter servering. Del kaken opp i biter og dryss gjerne på med litt melis før servering.

TIPS!

Ønsker du enda mer smak på kaken, kan du dryss på høvlede mandler, sukker og kanel på toppen av kaken før steking.

Relatert produkt