Dele

Popcakes

Oppskrift på popcakes

Popcakes er superpopulært hos barn og unge og kan lages til flere forskjellige anledninger. Det fine med popcakes er at du kan bruke kakerester fra eksempelvis en langpannekake du har skåret pent langs kantene. Det som er til overs av kaken, er perfekt å lage disse artige pinnekakene av. Du kan i prinsippet bruke hvilken kakebunn som helst – sjokoladekake, kanelkake eller en lys kake. Spesielt godt egnet pinner for popcakes fås kjøpt hos bla. Panduro Hobby.

Popcakes med sjokoladetrekk på pinner.

Porsjoner
30

Ingredienser

Kakerøre:

  • 150 g smør
  • 2 stk mellomstore egg
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakpulver

Ostekrem:

  • 100 g kremost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g melis

Annet:

  • 400 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade eller ODENSE Hvit sjokolade (eller annen kokesjokolade)

Forslag til pynt:

Fremgangsmåte

KAKEBUNN:
Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kjele. Sett kjelen til siden og avkjøl eller hell i en annen bolle for hurtige avkjøling. Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Sikt inn mel, kakao, bakepulver og bland dette vekselvis inn med det smeltede smøret i eggedosisen. Hell røra i en rund smurt kakeform på 22 cm i diameter. Stek kaken på midterste rille i ca. 30 minutter og avkjøl kaken helt etter steking.

VIDERE:
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint med fingrene eller i en foodprosessor. Bland smulene med ostekremen til du får en masse du kan forme kuler av. Form 30 like store kuler av massen, og legg de på et brett som du setter i fryseren i ca. 30 minutter.

Hakk sjokoladen fint og temperer den etter anvisning på pakken, eller les vår tips på siden om temperering av sjokolade. Hvis skålen du bruker til vannbadet ikke er så dyp, hell den smeltede sjokoladen over i en annen dyp bolle, slik at det blir lettere å dyppe.

MONTERING:
Innen du setter igang, er det lurt å finne noe du kan stikke popcakesene ned i etter at de er dyppet i sjokolade. Har du et bit med isopor eller oasis, er dette helt topp å bruke. Hvis ikke, kan du ha sukker/salt i en bolle og stikke de ned i dette.

Bruk små trespidd eller kjærlighet-pinner som du først dypper ca. 1 cm i sjokolade før du stikker de i kulene (da fester kulene seg bedre til pinnen). Dypp så kulene helt ned i sjokoladen, slik at de blir dekket av sjokolade. Sett pinnene i det du har funnet frem og dryss på pynt innen sjokoladen stiver helt (den må ikke være helt våt, for da renner alt av). Når sjokoladen er stivnet helt, kan du pakke de pent inn i cellofan med en sløyfe på, og oppbevare de i kjøleskapet.

Tips!

Ikke oppbevar ferdige popcakes i kjøleskapet uten at de er pakket inn. Da vil de "svette" utenpå sjokoladen.

Oppbevaring

Popcakes holder seg godt opp til 1 uke i kjøleskapet når de er pakket inn. Ved romtemperatur, holder de seg i 2 dager.

Slik tempereres sjokolade: