Dele

PØLSE I BLOMST

Pølser i bursdagsselskap

Pølse som er innbakt og formet til en blomst er artig å servere i barnebursdager – barna elsker!

Alle barn elsker jo pølser, og i stedet for å servere pølser på tradisjonelt vis med lomper eller hjemmelagde pølsebrød, kan man lage disse flotte blomstene. Deigen er i tillegg grov, slik at man får i seg gode næringsstoffer og metter lenger

 

Pølse i blomst av gjærbakst.

Tilberedningstid
160 min

Porsjoner
10

Ingredienser

DEIG

ANNET

  • 10 stk grillpølser

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med kald melk og smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Ha deigen over i en oljet bolle, dekk til med plast og la deigen forheve i 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader med vanlig over - og undervarme.

Rull deigen sammen til en "pølse" og del den opp i 10 like store deler.
Kjevle ut hver del til et lite rektangel og pakk inn en pølse. Lim skjøtene sammen ved å pensle litt vann i skjøtene. Skjær 6 snitt i pølsen (nesten igjennom). Lag en blomst ved å snu hver del med pølse slik at snittflaten vender opp. Den siste delen legger du mellom den første og den andre du startet med, slik at blomsten danner en ring.

Legg blomstene på stekebrettet med bakepapir. Dekk til og etterhev ”pølsebrødene” i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
Pensle blomstene med vann (eller egg for finere farge), og stek de i ca. 10 - 12 minutter eller til de har fått en fin farge. Serveres blomsterpølsene mens de ennå er varme - gjerne sammen med kethup!

Baketips!

Ved bruk av bakehjelpemiddelet Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, blir baksten enda mer luftig og fin!