Dele

PIZZASNURRER

Oppskrift på pizzasnurrer med tørrgjær

Pizzasnurrer er lett å lage og veldig populært blant både store og små. Det kan like gjerne være et godt innslag til matpakken som til helgekos til hele familien.

Med denne oppskriften får du fine pizzasnurrer, men ønsker du mer grove varianter kan du bytte ut halvparten av melet med sammalt hvetemel. Deigen kan da bli litt tørr med mer grovt mel, så ha også i ca. 3 spiseskjeer med ekstra vann.

Pizzagjær gjør deigen løsere slik de deigen blir lettere å kjevle ut. Har du ikke pizzagjær for hånden, kan du selvsagt bruke blå tørrgjær eller fersk gjær. Vær dog oppmerksom på at ved bruk av fersk gjær, bruker deigen kortere tid på å heve.

Nystekte pizzasnurrer på en fjøl av marmor.

Tilberedningstid
120 min

Porsjoner
20

Ingredienser

DEIG TIL PIZZASNURRENE

Fremgangsmåte

Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne litt olje med elting for hånd, slik at deigen ikke klistrer seg i hendene dine.

Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Kjevle deigen ut til et rektangel og fordel pizzasaus, rød eller hvit og ønsker fyll utover leiven. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg på stekebrett med bakepapir. La snurrene etterheves tildekket til dobbelt størrelse.

Steke pizzasnurrene midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter til de får en gyllen og fin farge. Avkjøl på rist etter steking.

TIPS!

Skal du steke flere brett samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.

Relatert produkt: