Dele

PIZZAPINNER

Brødpinner med pizzafyll

Pizzapinner smaker alltid godt og passer like fint å servere i barneselskap, som til kveldskos eller turmat. De er omtrent like gode kalde som varme. Pizzapinner kan fylles med det du liker best, enten det er skinke, pepperoni eller kjøttdeig. En hjemmelaget pizzasaus smaker kanskje aller best, men har du liten tid kan en ferdigkjøpt tomatsaus selvsagt også brukes.

Nystekte pizzapinner.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Pensling:

  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i 30 minutter på kjøkkenbenken.

Kjevle deigen ut til en ca. 30 cm lang og 20 cm bred leiv. Ha pizzasaus, småhakket pepperoni og litt revet ost i på nederste 10 cm av leiven. Brett leiven uten fyll over den andre delen, og skjær 3 cm brede strimler som du snurrer og legger på bakepapir på et stekebrett. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca. 45 - 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Pensle snurrene med sammenpisket egg, og stek de på midterste rille i ca. 10 - 12 minutter. Pizzapinnene kan serveres varme eller kalde med salsa eller ketchup ved siden av.

Baketips!

Pizzagjær gjør deigen enklere å kjevle uten at deigen trekker seg så lett sammen. Har du ikke pizzagjær i skapet, kan du erstatte det med 2,5 teskje tørrgjær original eller 25 gram fersk gjær original.