Pizzahorn

Pizzahorn er supert å lage til matpakken eller som turmat. De er lette å ta med seg og smaker alltid godt.   Hvordan lage glutenfri pizzahorn Har du et familiemedlem som ikke tåler gluten, kan du lage glutenfrie pizzahorn. Bruk vår oppskrift på glutenfri pizzabunn, og doble ingrediensene hvis du vil ha like mange horn […]
Pizzahorn som ligger på en bakerist.
porsjoner16

Ingredienser

FORSLAG TIL FYLL

  • 100 g revet ost
  • 150 g skinke i strimler
  • 300 g pizzasaus
  • krydder som tørket oregano, litt salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i kald melk, smuldret gjær og romtemperert smør.
  • Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, og elter du for hånd må du beregne dobbelt eltetid.
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Smør på omtrent 1 spiseskje tomatsaus på hver del. Ha deretter på revet ost og skinke helt ut til ytterkantene på "pizzastykkene". Ha på krydder og rull sammen. Ønsker du å heller fylle hornene med noe annet godt, kan du selvsagt gjøre det. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i omtrent 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Etterhevingen er viktig slik at du får smakfulle, luftige og lette horn. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt valmuefrø (evt. sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.

Notes

Tips!

Ved å bruke litt bakehjelpemiddelet Luftigere Bakst i deigen, er det lettere å få luftige og fine horn.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top