Dele

PIZZADEIG I LANGPANNE

Pizza med tørrgjær (pizzagjær)

Pizzadeig i langpanne er praktisk å lage når flere skal spise pizza sammen. En langpannepizza rekker til 3-4 personer. I våre oppskrifter på pizzabunner, bruker vi pizzagjær som gjør at deigen blir lettere å kjevle ut. Har du ikke pizzagjær får hånden, kan man selvsagt bruke original tørrgjær eller fersk gjær selv om disse variantene ikke pizzadeigen like fleksibel å arbeide med.

HVORFOR ER PIZZAGJÆR SÅ BRA? – les artikkelen om pizzagjær

 

Valg av pizzasaus

Mange foretrekker å bruke en ferdig kjøpt pizzasaus siden det går raskere å lage pizzaen. Hvis du vil, kan du lage din egen pizzasaus som smaker enda bedre.

OPPSKRIFT PÅ PIZZASAUS MED TOMATER  eller OPPSKRIFT PÅ HVIT PIZZASAUS

 

Pizzadeig i langpanne med pizzasaus.

Tilberedningstid
90

Porsjoner
3

Ingredienser

Pizzadeig:

Fremgangsmåte

Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt.

Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken til dobbelt størrelse.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Kjevle pizzadeigen ut til en langpannepizza. Dette er kanskje enklest å gjøre rett på bakepapiret. Det er da lurt å fukte benkeplaten med litt vann under bakepapiret, slik at det ikke sklir så lett under kjevlingen. Legg den utkjevlede pizzabunnen over i langpannen, og smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på ønsket pizzafyll.

Stek langpannepizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 15 minutter.

Tips!

Skal du steke to langpanner samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.

Relatert produkt til pizzadeigen: