Pizzadeig i langpanne er praktisk å lage når flere skal spise pizza sammen. En langpannepizza rekker til 3-4 personer. I våre oppskrifter på pizzadeiger, bruker vi pizzagjær som gjør at deigen blir lettere å kjevle ut. Har du ikke pizzagjær får hånden, kan man selvsagt bruke original tørrgjær eller fersk gjær selv om disse variantene ikke pizzadeigen like fleksibel å arbeide med.
Ønsker du å lage en grov pizzadeig, kan du bytte ut noe av det fine melet med sammalt hvetemel. Ved å bytte ut litt av hvetemelet med en grovere meltype, tilfører du pizzaen litt mer kostfiber og måltidet vil mette mer.
Mange foretrekker å bruke en ferdig kjøpt pizzasaus siden det går raskere å lage pizzaen. Hvis du vil, kan du lage din egen pizzasaus som smaker enda bedre.
Se vår oppskrift på pizzasaus med tomater eller hvit pizzasaus.
Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt.
Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken til dobbelt størrelse.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
Kjevle pizzadeigen ut til en langpannepizza. Dette er kanskje enklest å gjøre rett på bakepapiret. Det er da lurt å fukte benkeplaten med litt vann under bakepapiret, slik at det ikke sklir så lett under kjevlingen. Legg den utkjevlede pizzabunnen over i langpannen, og smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på ønsket pizzafyll.
Stek langpannepizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 15 minutter.
Skal du steke to langpanner samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.