Dele

PIZZADEIG I LANGPANNE

Pizzadeig med tørrgjær

Pizzadeig i langpanne er praktisk å lage når flere skal spise pizza sammen. En langpannepizza rekker til 3-4 personer. I våre oppskrifter på pizzadeiger, bruker vi pizzagjær som gjør at deigen blir lettere å kjevle ut. Har du ikke pizzagjær får hånden, kan man selvsagt bruke original tørrgjær eller fersk gjær selv om disse variantene ikke pizzadeigen like fleksibel å arbeide med.

HVORFOR ER PIZZAGJÆR SÅ BRA? – les artikkelen om pizzagjær

 

Grov pizzadeig

Ønsker du å lage en grov pizzadeig, kan du bytte ut noe av det fine melet med sammalt hvetemel. Ved å bytte ut litt av hvetemelet med en grovere meltype, tilfører du pizzaen litt mer kostfiber og måltidet vil mette mer.

 

Valg av pizzasaus

Mange foretrekker å bruke en ferdig kjøpt pizzasaus siden det går raskere å lage pizzaen. Hvis du vil, kan du lage din egen pizzasaus som smaker enda bedre.

Se vår oppskrift på pizzasaus med tomater eller hvit pizzasaus.

Pizzadeig i langpanne med pizzasaus.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
3

Ingredienser

PIZZADEIG

Fremgangsmåte

Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt.

Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken til dobbelt størrelse.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Kjevle pizzadeigen ut til en langpannepizza. Dette er kanskje enklest å gjøre rett på bakepapiret. Det er da lurt å fukte benkeplaten med litt vann under bakepapiret, slik at det ikke sklir så lett under kjevlingen. Legg den utkjevlede pizzabunnen over i langpannen, og smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på ønsket pizzafyll.

Stek langpannepizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 15 minutter.

TIPS!

Skal du steke to langpanner samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.

Relatert produkt til pizzadeigen: