Dele

Pizzaboller

Luftige og kjempegode pizzaboller!

Pizzaboller er enkelt å lage og smaker godt i mange sammenheng. De er like godt egnet i matpakken som til turmat eller fredagskos.

Nystekte pizzaboller på en tallerken i treverk.

Porsjoner
10

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør i terninger.

Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i 30 minutter på kjøkkenbenken.

Del deigen deigen i 20 like store deler. Trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Trykk deigemnene litt flate med håndbaken. Dekk til med plast og etterhev bollene i ca. 45 - 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.

Smør tomatsaus på toppen av bollene og legg på hakket skinke, tomat og revet ost. Ønsker du å ha på annet fyll, kan du selvsagt velge å gjøre det. Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter.

TIPS!

Lag din egen pizzasaus eller kjøp en som er klart til bruk. Til fyll kan du gjerne bruke rester fra kjøttpålegg og grønt i kjøleskapet!

Relaterte produkter