Dele

PIZZA MED SPEKESKINKE

Hjemmelaget pizza med creme fraiche og parmaskinke

Parmaskinke (Prosciutto di Parma) er en type spekeskinke av svin som er produsert i fjelltraktene ved Parma i Italia. Kjøttet er lagret opp til 18 månder og har dermed en spesiell god smak. Men, man kan godt kan bruke andre typer spekeskinke på pizzaen også – prøve deg frem.

En hvit saus smaker godt med siden av spekeskinke på pizza. Sausen er mild, god og fremhever smaken på skinken bedre enn ved bruk av en tomatsaus.

LES OGSÅ: Slik produseres parmaskinke

 

Italiensk, grov eller fin pizzabunn?

Det er flere pizzabunner å velge mellom når du skal lage hjemmelaget pizza. Start med å velge hvilken pizzabunn du vil lage og ha deretter på toppingen. Ut fra disse oppskriftene kan du enten lage en langpannepizza eller 3 – 4 porsjonspizzaer:

Italiensk pizzabunn

Grov pizzadeig

Pizzadeig i langpanne (fin bunn)

Surdeigspizza

Glutenfri pizzabunn

 

 

Pizza med spekeskinke

Tilberedningstid
100

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g HVIT PIZZASAUS (se oppskrift)
  • 250 g revet mozzarella ost
  • 2 stk mellomstore skrelte poteter i tynne skiver
  • 125 g Prosciutto parmaskinke
  • + litt ruccola salat til å ha på pizzaen etter steking

Fremgangsmåte

Etter å ha laget deigen til en av pizzabunnene over, er det tid for å legge på toppingen på pizzaen.

Fordel den hvite pizzasausen på den utkjevlede pizzabunnen med en spiseskje. Legg deretter over tevet mozzarella ost og tynne potetskiver. Parmaskinken kan enten legges på til slutt før eller etter steking. Skinken blir sprø og mer slat i smaken om den legges på innen steking. Du kan også prøve halve av hver, så finnes du rakst ut av hva du liker best til nesten gang.

Stek pizzaen i en forvarmet ovn (ca. 230 - 250 grader) i ca. 10 - 15 minutter.

Ha gjerne over litt grønn pesto etter steking og strø over litt ruccola.
Vel bekomme!