PIZZA PÅ GRILLEN
Lær hvordan du steker pizza på grillen. Grill med lokk, pizzastein og en god pizzabunn…
Pizza smaker aller best når den er hjemmelaget. Pizzabunnen blir bedre, du kan velge toppingen selv og hvor mye du vil ha på av de forskjellige ingrediensene. Vi har mange oppskrifter å velge mellom, men her skal du få en god oppskrift på en hvit pizza med scampi.
Når det kommer til valg av pizzabunn, er det flere alternativer å velge mellom. Men, til en pizza med hvit pizzasaus og scampi vil en fin pizzabunn smake best. Velg mellom en langpannepizza eller 2-3 tynne italienske porsjonspizzaer.
Mens pizzadeigen du har valgt å lage ligger til heving, kan du lage den hvit pizzasausen og forberede de øvrige ingrediensene. Ha gjerne i et par ekstra fedd med raspet hvitløk i den hvite pizzasausen - det smaker ekstra godt til denne pizzaen. Forvarm stekeovnen til 230 - 250 grader mot slutten av hevetiden.
Når pizzabunnene er kjevlet ut, legges på toppingen. Start med å stryke ut den hvite pizzasausen og strø over revet ost. Legg på scampi og hakket vårløk. Dryss gjerne over noen få tørket chiliflak og litt salt og pepper innen steking.
Stek pizzaen i 10 - 15 minutter på midterste rille. Dryss gjerne på litt hakket bladpersille innen servering.