Pizza med scampi

Pizza smaker aller best når den er hjemmelaget! Pizzabunnen blir bedre, du kan velge toppingen selv og hvor mye du vil ha på av de forskjellige ingrediensene. Under finner du oppskrift på topping til en hvit pizza med scampi. Oppskrift på en skikkelig god italiensk pizzabunn finner du HER. 
Pizza med Scampi
porsjoner3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer:

  • 180 g HVIT PIZZASAUS (se egen oppskrift)
  • 2 stk raspet hvitløksfedd (ekstra i den hvit sausen)
  • 120 g revet mozzarella ost
  • 150 g kokt scampi
  • 6 ss hakket vårløk
  • 1 ss hakket bladpersille
  • + litt chiliflak, salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Mens pizzadeigen du har valgt å lage ligger til heving, kan du lage den hvit pizzasausen og forberede de øvrige ingrediensene. Ha gjerne i et par ekstra fedd med raspet hvitløk i den hvite pizzasausen - det smaker ekstra godt til denne pizzaen. Forvarm stekeovnen til 230 - 250 grader mot slutten av hevetiden.
  • Når pizzabunnene er kjevlet ut, legges på toppingen. Start med å stryke ut den hvite pizzasausen og strø over revet ost. Legg på scampi og hakket vårløk. Dryss gjerne over noen få tørket chiliflak og litt salt og pepper innen steking.
  • Stek pizzaen i 10 - 15 minutter på midterste rille. Dryss gjerne på litt hakket bladpersille innen servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top