Dele

PIZZA MED RØKELAKS

Hjemmelaget pizza med fisk

Pizza med fisk er et godt alternativ til de som foretrekket et pescetariansk kosthold. Pescetarianere spiser ikke kjøtt, men både fisk, egg og melkeprodukter er inkludert i menyen. I denne oppskriften bruker vi røkt laks, men man kan gjerne bruke både salmalaks, kokt torsk, røkt ørret eller utvannet klippfisk som alternativer.

 

Pizzabunnen

En hjemmelaget pizzabunn smaker alltid best – dermed basta!
Start med å valge hvilken type du vil lage gjennom en av disse oppskriftene:

 

Italiensk pizzabunn er godt egnet til 3 – 4 porsjonspizzaer.

Pizzadeig i langpanne er litt raskere å lage og mer praktisk på mange måter.

Glutenfri pizzabunn til de som ikke tåler gluten. Denne oppskriften kan dobles for å tilpasse mengde topping som beskrevet under.

Grov pizzabunn har et høyere innhold av fiber og metter lenger. Denne kan lages i langpanne eller som porsjonspizzaer.

Pizza med røkelaks og brie

Tilberedningstid
100

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer:

  • 200 g kremost med urter
  • 100 g chevre i tynne skiver
  • 6 ss hakket vårløk
  • 125 g vasket og avrent spinat
  • 200 g røkelaks
  • + salt og pepper

Fremgangsmåte

Når du har valgt pizzabunnen du vil lage, kan du forberede toppingen mens pizzadeigen hever. Vask spinaten i en stor sil eller bruk en salatslynge. Forvarm gjerne stekeovnen til 230 - 250 grader mot slutten av hevetiden, så alt er klappet og klart.

Etter at du har kjevlet/trykket ut pizzabunnene, smøres kremosten på bunnen(e). Deretter har du på vasket og avrent spinat, samt chevre ost i tynne skiver.

Stek pizzaen i 10 - 15 minutter på midterste rille i ovnen. Etter steking legger du på røket laks i tynne skiver. Strø over med finhakket vårløk i tynne skiver og server!

TIPS!

Litt rømmedressing smaker godt til denne pizzaen. Rør sammen litt rømme og melk, slik at blandingen blir tynnere og drypp over pizzaen innen servering.

Tilknyttede emner:

Relatert produkt: