Om pizzagjær kontra vanlig gjær
Pizzagjær er et merkelig produkt, tenker mange. Vi forstår at mange tenker slik, siden man…
Pizza med fisk er et godt alternativ til de som foretrekket et pescetariansk kosthold. Pescetarianere spiser ikke kjøtt, men både fisk, egg og melkeprodukter er inkludert i menyen. I denne oppskriften bruker vi røkt laks, men man kan gjerne bruke både salmalaks, kokt torsk, røkt ørret eller utvannet klippfisk som alternativer.
En hjemmelaget pizzabunn smaker alltid best – dermed basta!
Start med å valge hvilken type du vil lage gjennom en av disse oppskriftene:
Italiensk pizzabunn er godt egnet til 3 – 4 porsjonspizzaer.
Pizzadeig i langpanne er litt raskere å lage og mer praktisk på mange måter.
Glutenfri pizzabunn til de som ikke tåler gluten. Denne oppskriften kan dobles for å tilpasse mengde topping som beskrevet under.
Grov pizzabunn har et høyere innhold av fiber og metter lenger. Denne kan lages i langpanne eller som porsjonspizzaer.
Når du har valgt pizzabunnen du vil lage, kan du forberede toppingen mens pizzadeigen hever. Forvarm stekeovnen til 300 grader mot slutten av hevetiden, så alt er klappet og klart.
Etter at du har kjevlet/trykket ut pizzabunnen: rør inn 3 ss creme fraiche med kremosten, og fordel blandingen utover bunnen.. Deretter har du på revet mozzarella, og chevre i tynne skiver.
Stek pizzaen i ca 10 minutter på nederste rille i ovnen. Etter steking legger du på røket laks i tynne skiver. Strø over med rå spinat og finhakket vårløk i tynne skiver - og server!
Litt rømmedressing smaker godt til denne pizzaen. Rør sammen litt rømme og melk, slik at blandingen blir tynnere og drypp over pizzaen innen servering.