Dele

PIZZA MED RØKELAKS

Hjemmelaget pizza med røkelaks

Hvit pizza med røkelaks er et godt (og kanskje sunnere) alternativ til de mer typiske pizza-toppingene. I denne oppskriften bruker vi røkt laks, men man kan gjerne bruke både salmalaks, kokt torsk, røkt ørret eller utvannet klippfisk som alternativer. Supert hvis man har noe til overs i kjøleskapet, og gjerne vil unngå å kaste mat!

 

Pizzabunnen

En hjemmelaget pizzabunn smaker alltid best – dermed basta!
Start med å velge hvilken type du vil lage gjennom en av disse oppskriftene:

 

Italiensk pizzabunn er godt egnet til 3 – 4 porsjonspizzaer.

Pizzadeig i langpanne er litt raskere å lage og mer praktisk på mange måter.

Glutenfri pizzabunn til de som ikke tåler gluten. Denne oppskriften kan dobles for å tilpasse mengde topping som beskrevet under.

Grov pizzabunn har et høyere innhold av fiber og metter lenger. Denne kan lages i langpanne eller som porsjonspizzaer.

Pizza med røkelaks

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping:

  • 200 g kremost med urter
  • 3 ss creme fraiche
  • 100 g chevre i tynne skiver
  • 6 ss hakket vårløk
  • 200 g røkelaks
  • Revet mozzarella
  • Rå spinat
  • + salt og pepper

Fremgangsmåte

Klikk på linken til den pizzabunnen du vil lage (i listen over), og følg fremgangsmåten for å bake den valgte pizzabunnen.

Etter at du har kjevlet/trykket ut pizzabunnen: rør inn 3 ss creme fraiche med kremosten, og fordel blandingen utover bunnen.. Deretter har du på revet mozzarella, og chevre i tynne skiver.

Stek pizzaen i ca 10 minutter på nederste rille i ovnen. Etter steking legger du på røket laks i tynne skiver. Strø over med rå spinat og finhakket vårløk i tynne skiver - og server!

TIPS!

Litt rømmedressing smaker godt til denne pizzaen. Rør sammen litt rømme og melk, slik at blandingen blir tynnere og drypp over pizzaen innen servering.

Tilknyttede emner:

Relatert produkt: