PIZZA PÅ GRILLEN
Lær hvordan du steker pizza på grillen. Grill med lokk, pizzastein og en god pizzabunn…
Pizza med pesto kan enten lages som en vegansk eller vegetarisk pizza. Det kommer an på hvilken ost og pesto du velger å bruke. Pesto inneholder ofte parmeasnost, men ikke alle varianter gjør det. Velg den du ønsker å bruke.
I denne oppskriften bruker vi mozzarella ost som smaker godt ved siden av pesto og tomater. Men, du kan selvsagt lage pizzaen med endre typer oster – det er helt opp til deg hva du velger å bruke. Ønsker du å ha litt kjøtt på, vil kyllig smake godt til. Eller, du kan velge å bruke en vegansk kjøttvariant.
Hjemmelagde pizzabunner er veganske, siden alle ingrediensene er vegetabilske. Da vet du det.
Enten du vil lage en fin, grov eller glutenfri pizzabunn, har vi alle oppskriftene – til og med pizzbunn med surdeig.
Pizzabunn i langpanne er en fin bunn som også kan lages som porsjonspizzaer.
Grov pizzadeig inneholder mer fiber og holder deg mett lenger. Denne kan enten lages i langpanne eller som porsjonspizzaer.
Glutenfri pizzabunn er laget med mel uten gluten. Velger du denne oppskriften må du lage deigen dobbelt så stor for ingrediensene under, eller halvere ingrediensene slik at det passer sammen.
Surdeigspizza har en mer karakterisk smak og konsistens, men er kjempegod. Oppskriften her kan halveres i henhold til mengde topping som beskrevet lenger ned på siden her.
Mens pizzadeigen du har valgt ligger til heving, kan du forberede ingrediensene. Forvarm gjerne også stekovnen til 230 - 250 grader mpt slutten av hevetiden.
Når pizzadeigen er ferdig hevet, kjevels/trykkes den ut og legges i langpanne eller på stekebrett. Start med å smøre ut den grønne pestoen. Legg deretter på tomat i tynne skiver og osten. Krydre med litt salt og pepper til slutt.
Stek pizzaen midt i ovnen i ca- 10 - 15 minutter. Ha gjerne på litt ristet pinjekjerner og ruccola rett før servering.