PIZZA PÅ GRILLEN
Lær hvordan du steker pizza på grillen. Grill med lokk, pizzastein og en god pizzabunn…
Pizza med kylling er kanskje fremmed for de aller fleste, men i kombinasjon med andre gode smaker blir dette en ny smaksopplevelse. I denne oppskriften lager vi en indisk vri hvor vi forsteker kyllingen i tandoori-krydder. Denne krydderblandingen er ofte brukt i det indiske kjøkken og består vanligvis av spisskummen, nellik, koriander, ingefær, hvitløk, chili, gurkemeie, muskat og salt. Som pizzasaus bruker vi en korianderpesto som fås kjøpt ferdig i små glass.
Det er smak og behag hvilken pizzabunn du ønsker å bruke. Uansett hvilken bunn du bruker, vil vi anbefale å raspe et par hvitsløksfedd å blande inn i deigen. Da får du en pizzabunn med en deilig smak av hvitløk, noe som passer bra til en indisk pizza. Pizzabunnene kan enten lages som en langpannepizza eller som 3 – 4 porsjonspizzaer.
Start med å lage pizzabunnen. Enten du velger en fin eller en grov bunn, skal deigen heve i 60 - 90 minutter. I mellomtiden kan du forsteke kyllingbitene i krydderet og hakke opp vårløken. Forvarm stekeovnen mot slutten av hevetiden til 230 - 250 grader.
Når du har laget pizzabunnen(e) og lagt de på et stekebrett, skal fyllet på. Start med å fordel koranderpestoen på bunnen, deretter revet ost, forstekt kyllingkjøtt og finhakket vårløk.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. Ha på litt salt og pepper. Liker du en litt sterk pizza, kan du dryppe på litt chilisaus over hele pizzaen.
Kos deg!
Synes du pizzaen enten blir for sterk eller får for mye smak av indisk krydder, vil litt rømme på den ferdig stekte pizzaen dempe smakene litt.