Dele

PIZZA MED BLÅMUGGOST

Blåmuggost på hjemmelaget pizza

Blåmuggost har en karakterisk smak fra blåmuggen som finnes naturlig i osten. Eksempler på blåmuggost er Norzola (norsk Gorgonzola), Selbu Blå, Normanna, Blå Catstello og Danablue for å nevne noen varianter. Når du velger en blåmuggost fremfor en mild ost som eks. mozzaralla, får du en særdeles smakfull pizza. Denne passer nok aller best for den voksne gane.

 

Vegetarpizza med blåmuggost?

Vil du lage en vegetarpizza, kan kjøttet erstattes med noe annet. Pærer er et utmerket alternativ og smaker godt ved siden av blåmuggost, men det finnes også en rekke andre gode alternativer til kjøtt i butikkene.

 

Hjemmelaget pizzabunn

Klart du kan bruke ferdig pizzabunn, men det tar ikke lang tid å lage den selv – og pizzaen smaker mye bedre. Det tar ca. 1 time og 40 minutter å lage en pizza selv. Denne tiden inkluderer ca. 60 – 90 minutter med heving og 10 – 15 minutter med steking. Brett opp ermene og sett i gang!

 

Velg hvilken bunn du vil lage:

Italiensk pizzabunn

Grov pizzadeig

Pizzadeig i langpanne (fin bunn)

Surdeigspizza

Glutenfri pizzabunn

 

Pizza med blåmuggost og biffkjøtt.

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g PIZZASAUS MED TOMATER (oppskrift)
  • 120 g revet mozzarella ost
  • 100 g blåmuggost
  • 270 g biff i strimler av indrefilet eller mørbrad (forhåndstekes i kort tid på høy varme)
  • 1 stk liten grønn paprika
  • + salt og pepper

Fremgangsmåte

Velg først hvilken pizzabunn du vil lage, og lag den etter beskrivelse i oppskriften. Uansett hvilken type du velgerm kan du enten lage pizza i langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 - 250 grader. Skjær kjøttet i tynne strimler og stek det lett på høy varme i en stekepanne. Bruk en blanding av oljeog smør under steking.

Når du har kjevlet/trykket ut pizzabunnen, legg på toppingen. Start med tomatsausen, deretter ost, biff og paprika. Strø på litt salt og pepper til slutt.

Stek pizzaen på midterste rille i ca 10 - 15 minutter.
Nyt den hjemmelagde pizzaen!

Relaterte artikler: