Dele

PIZZA CHORIZIO

Hjemmelaget pizza med chorizo

Hjemmelaget pizza smaker ofte bedre en den pizzaen man bestiller eller kjøper. Det er heller ikke vanskelig å lege den selv, men det krever selvsagt at du har ingrediensene til pizzabunnen og toppingen.

 

START MED Å VELGE PIZZABUNN:

Italiensk pizzabunn

Grov pizzadeig

Pizzadeig i langpanne (fin bunn)

Surdeigspizza

Glutenfri pizzabunn

 

Sterk pizza?

Liker du at pizzaen er litt sterk kan du enten ha litt hakket fersk chili i den hjemmelagde tomatsausen eller strø litt tørket chili på toppen av pizzaen.

LES MER OM CHILI PÅ FRUKT.NO

 

Slik lager du hvit pizza med chorizio

Er du en av de som foretrekket hvit pizzasaus fremfor tomatsaus, er det i grunn bare å lage en hvit pizza saus i stedet for tomatsaus.

Hvit pizzasaus til en langpannepizza eller 3 – 4 porsjonspizzaer:

200 g Seterømme, Crème fraiche eller Lettrømme
3 fedd hvitløk, raspet
2 ss frisk oregano eller basilikum (tørkede urter kan også brukes, men gir ikke like frisk smak).

Sausen smakes til slutt med litt salt og pepper.

 

Slik gjør du:

Skrell og rasp hvitløken. Hakk urtene fint. Rør urter og raspet hvitløk sammen med rømmen, og smak til med salt og pepper. Den hvite pizzasausen er nå klar til bruk!

Pizza chorizo

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g hjemmelaget pizzasaus
  • 130 g revet manchego ost (eller annen god ost)
  • 180 g chorizo i tynne skiver
  • 60 g grønne oliven uten steiner
  • 60 g hakket soltørket tomat
  • + tørket chili

Fremgangsmåte

Velg hvilken pizzabunn du vi lage blandt valgen over og lag den etter beskrivelsen.

Start med å stryke over den hjemmelagde tomatsausen eller bruk en ferdig variant hvis du heller foretrekker det. Legg på revet mangchego ost, deretter chorizo i tynne skiver, oliven og hakket soltørket tomater. Trø på litt tørket chili til slutt om du vil av en litt sterk pizza.

Stek pizzaen i en forvarmet stekeovn i ca. 10 - 15 minutter.

Kanskje du også vil lese dette: