Om pizzagjær kontra vanlig gjær
Pizzagjær er et merkelig produkt, tenker mange. Vi forstår at mange tenker slik, siden man…
Hjemmelaget pizza smaker ofte bedre en den pizzaen man bestiller eller kjøper. Det er heller ikke vanskelig å lege den selv, men det krever selvsagt at du har ingrediensene til pizzabunnen og toppingen.
Pizzadeig i langpanne (fin bunn)
Liker du at pizzaen er litt sterk kan du enten ha litt hakket fersk chili i den hjemmelagde tomatsausen eller strø litt tørket chili på toppen av pizzaen.
Er du en av de som foretrekket hvit pizzasaus fremfor tomatsaus, er det i grunn bare å lage en hvit pizza saus i stedet for tomatsaus.
Hvit pizzasaus til en langpannepizza eller 3 – 4 porsjonspizzaer:
200 g Seterømme, Crème fraiche eller Lettrømme
3 fedd hvitløk, raspet
2 ss frisk oregano eller basilikum (tørkede urter kan også brukes, men gir ikke like frisk smak).
Sausen smakes til slutt med litt salt og pepper.
Slik gjør du:
Skrell og rasp hvitløken. Hakk urtene fint. Rør urter og raspet hvitløk sammen med rømmen, og smak til med salt og pepper. Den hvite pizzasausen er nå klar til bruk!
Velg hvilken pizzabunn du vi lage blandt valgen over og lag den etter beskrivelsen.
Start med å stryke over den hjemmelagde tomatsausen eller bruk en ferdig variant hvis du heller foretrekker det. Legg på revet mangchego ost, deretter chorizo i tynne skiver, oliven og hakket soltørket tomater. Trø på litt tørket chili til slutt om du vil av en litt sterk pizza.
Stek pizzaen i en forvarmet stekeovn i ca. 10 - 15 minutter.