Dele

PITABRØD MED SURDEIG

Oppskrift på ekstra gode pitabrød

Pitabrød med surdeig gir en ekstra god smak og aroma på brødene. Opphavene til pitabrød skal være fra Syria, men benyttes i tradisjonell matlaging i flere land. I Norge brukes gjerne pitabrød med kebab, falaffel og gjerne i skolematen til barn og unge. Vil du bake grove eller fine pitabrød uten surdeig, kan du se denne oppskriften.

Pitabrød med surdeig og godt fyll.

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
18

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha melet i en bakebolle og ha i smuldret gjær sammen med surdeig og vann. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav hastighet i 3 minutter og deretter 5 minutter på middels hastighet. Tilsett saltet og elt videre på middels hastighet i 3 minutter.

Dekk til bakebollen med plast og la den forheve i ca. 45 minutter.

Forvarm i mellomtiden ovnen til 275 grader og sett en ren stekeplate uten papir i ovnen, da denne også skal forvarmes.

Del deigen i ca. 18 like store deler av ca. 80 gram. Form deigemnene runde og legg de under et kjøkkenhåndklede. La de hvile i ca. 20 minutter.

Kjevle deigemnene til runde brød, så store du ønsker dem. Legg 3 - 4 stk på hvert bakepapir. Ta den varme platen ut, legg over bakepapiret med de runde ustekte pitabrødene og sett de tilbake i ovnen på midterste rille. Stek pitabrødene i ca. 4 - 5 minutter. Fortsett slik til alle brødene er stekt. Avkjøl pitabrødene på en rist med et kjøkkenhåndklede over og under. På den måten forblir den varme dampen i brødene og de holder seg myke.

TIPS!

Pitabrødene smaker beste samme dag de er stekt, men de kan også fryses ned med det samme de er avkjølt og tas opp etter behov.
Hvis ovnen din ikke går opp til 275 grader, stek de på 250 grader i ca. 8 - 10 minutter i stedet.

Relaterte produkter