Dele

PINNEBRØD

Pinnebrød er et populært innslag i barneselskap, men passer også fint som turmat. I barneselskap kan man aktivere barna med å snurre deig rundt pølsen selv, noe som de synes er gøy.

Pinnebrødene er dessuten halvgrove og er derfor et måltid som holder metthetsfølelsen litt lenger.

 

Pinnebrød-deig uten gjær

Vil du grille pinnebrød på åpent bål når du er ute på tur, er det lurt å ha med en deig som er laget med bakepulver i stedet for gjær. Årsaken til det er at hvis du bruke gjær, vil deigen kanskje heve for raskt og resultatet blir kanskje ikke så vellykket. Bakepulver er derfor tingen å bruke, om det er en stund til pinnebrøddeigen skal stekes.

GRILLE PINNEBRØD PÅ TUR?se denne oppskriften med bakepulver

Pinnebrød viser pølser tvinnet med gjærdeig rundt.

Tilberedningstid
120 min

Porsjoner
10

Ingredienser

PINNEBRØD DEIG

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med kaldt vann og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen til med plast og la deigen forheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.

Del deigen i små deigemner, rull de ut i lange tarmer og surr de rundt grillpølsene. Snitt gjerne pølsene litt i forkant så de ikke sprekker under stekingen. Legg pølsene på stekebrett med bakepapir, dekk til og etterhev i ca. 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.

Stek pinnebrødene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen og fin farge.

Tips!

Er det sommer og sol, kan det også være godt å grille pølsene på en grill uten eller over et bål. Stikk en pinne i pølsen og hold over varmen til den er ferdig grillet.

Relaterte produkter til pinnebrødet: