Dele

PEPPERNØTTER

Oppskrift på harde peppernøtter

Peppernøtter er små tørre og harde kaker med smak av krydder som ofte blir bakt til jul. I denne oppskriften bruker vi kun natron som hevemiddel, og vi benytter tre slag med krydder som gir en god smak på peppernøttene. Vi bruker rikelig med sukker, slik at peppernøttene blir harde og søte. Foretrekker du peppernøtter som ikke er så harde, kan sukkermengden reduseres til halvparten.

Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER

Nystekte peppernøtter på en rød juleduk.

Tilberedningstid
60 min

Ingredienser

  • 250 g lys eller mørk sirup
  • 500 g sukker
  • 60 g smør
  • 0.5 dl kremfløte
  • 0.5 ts malt pepper
  • 0.5 ts malt anis
  • 0.5 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 500 g hvetemel

Fremgangsmåte

Start med å smelte sammen sirup, sukker, smør og fløte i en kjele uten at det koker. Ta kjelen av platen, ha innholdet over i en bakebolle og avkjøl.

Løs opp natron i et par spiseskjeer av fløten og ha bakebollen sammen med den avkjølte blandingen. Sikt deretter i hvetemel sammen med pepper og anis. Bland sammen til en deig.

Trill deigen til pølser og del den opp i like store biter (omtrent på størrelse med en hasselnøtt). Trill til kuler og legg på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt mellomrom mellom kulene, da de eser litt ut under steking. For å være helt sikker på at de ikke eser sammen under steking, kan det være lurt å prøvesteke et par rader i første omgang, slik at du sikrer deg at de ikke eser sammen under stekingen.

Stek peppernøttene på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter. Steketiden på peppernøttene, er litt avhengig av hvor store du lager de, så følg med under stekingen.

TIPS!

Du kan velge mellom å bruke en lys eller en mørk sirup. Ved bruk av mørk sirup blir peppernøttene mørkere og får en litt mer kraftig smak.

Relatert produkt