JULEBAKST
Når julen står på gløtt er vi alle forventningsfulle til denne tiden, og det er…
Pepperkaker er julens mest bakte småkaker og er elsket av både store og små. Da kan lages i alle mulige fasonger og pyntes akkurat slik du ønsker å pynt de. Vi gir deg her vår beste oppskrift på pepperkaker som er bakt uten egg og med fløte istedet for melk. Med denne deigen kan du også lage pepperkakehus eller kanskje flotte hjerter til å henge på juletreet eller i kjøkkenvinduet. Ønsker du å lage pepperkaker som henger i en snor, husk å lage et hull i pepperkakene før de stekes.
Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER
Ikke for å skryte, men pepperkaker laget med vår glutenfrie pepperkake deig smaker like godt som alle andre pepperkaker – se denne oppskriften på glutenfrie pepperkaker.
Start med å blande smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ikke rør i blandingen underveis.
Ta kjelen av platen, avkjøl blandingen i en bakebolle og rør inn fløten.
Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet i væsken og rør sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig, gjerne over natten.
Elt deigen med litt mel på en ren kjøkkenbenk og kjevle den flat til den er ca. 3 mm tykk.
Stikk ut forskjellige figurkaker og legg de på bakepapirkledd stekebrett. Stek pepperkakene på midterste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl pepperkakene på rist før de pyntes og dekoreres med melisglasur og kakepynt.
Pepperkaker kan allerede bakes 1 - 2 måneder før jul, forutsatt at de oppbevares riktig. Det er best å oppbevare de i en lufttett boks som står litt kjøligere enn i romtemperatur.