Dele

PEPPERKAKEMUFFINS

Oppskrift saftige pepperkakemuffins

Pepperkakemuffins med hvit sjokoladekrem på toppen smaker godt og hører virkelig julen til. I denne oppskriften bruker vi de samme kryddersortene som er i pepperkaker, og det blir det gode muffins av!

Les også: ÅRETS JULEKAKER

Pepperkakemuffins med hvit sjokoladekrem.

Porsjoner
12

Ingredienser

  • 100 g romtemperert smør
  • 230 g brunt sukker
  • 3 stk romtempererte egg
  • 1 dl lettrømme
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts Idun Mors Hjemmebakte - Natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade

SMØRKREM TIL MUFFINSENE

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker hvitt. Ha i eggene - ett av gangen under omrøring og tilsett rømmen mot slutten.

Bland alle tørre ingredienser i en bolle og sikt inn i røren. Rør det hele sammen forsiktig, men til en jevn røre uten klumper. Hakk sjokoladen grovt og vend inn i muffinsrøren.

Fordel røren i middels store muffinsformer, ca. ¾ fulle per form. Er papirformene tynne kan de legges i en muffinsform i aluminium for at de bedre skal holde på fasongen.

Stek pepperkake-muffinsene midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter og avkjøl muffinsene på rist etter steking.

SMØRKREM:
Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken. Rør inn romtemperert smør og avkjøl blandingen. Tilsett melis og pisk til en glatt krem. Ha kremen i en sprøytepose med en stjernetyll og lag fine roser på muffinsene og pynt etter eget ønske.

Vil du heller ha ostekrem på toppen ev muffinsene, kan du bruke denne oppskriften:

50 g romtemperert smør
100 g nøytral kremost
150 g melis

Bland kremost og romtemperert smør i en bolle, og om rør rundt. Tilsett melisen og rør kraftig til en jevn og glatt krem.

TIPS!

Muffinsen kan fryses og tas opp etter behov. Merk at muffinsformene de er stekt i, vil utvide seg etterhvert som de blir fuktige og må erstattes med nye eller serveres uten.

Relatert produkt