Dele

PEPPERKAKEHUS

Oppskrift på hjemmelaget pepperkakehus

Pepperkakehus er hyggelig å lage sammen med barna til jul, og det gir gode minner i mange år fremover. Lag gjerne huset selv, men la barna ta en del av pyntingen.

 

Hvordan lage glutenfri pepperkakehus

En glutenfri pepperkakedeig er like god som en med gluten. Kaken smaker mist like godt. Ønsker du å lage et pepperkakehus uten gluten, kan lag en dobbel deig av vår oppskrift på glutenfrie pepperkaker og benytte denne til å lage huset.

SKRIV UT MAL PÅ PEPERKAKEHUSET HER!

Hjemmelaget pepperkakehus med melisglasur og kakepynt.

Tilberedningstid
120 min

Ingredienser

DEIG TIL PEPPERKAKEHUS

 • 300 g smør
 • 2 dl lys sirup
 • 340 g sukker
 • 2 dl kremfløte
 • 4 ts malt kanel
 • 1 ts malt ingefær
 • 1 ts malt pepper
 • 1 ts malt kanel
 • 2 ts bakepulver
 • 900 g hvetemel (spar litt til utkjevlingen)

Melisglasur:

 • 500 g melis
 • 2 stk eggehvite
 • 1 ts sitronsaft

Pynt:

Fremgangsmåte

Start med å blande sammen smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen, avkjøl blandingen i en bakebolle og rør inn fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet i væsken og rør sammen til en jevn deig. Legg deigen i en plastpose og legg den kjølig til dagen etter.

Forvarm stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
Elt deigen med det resterende melet på en ren kjøkkenbenk og kjevle den flat til den er ca. 3 mm tykk. Skjær ut formene til huset med bruk av malen. Bruk gjerne et pizzahjul til å skjære ut formene med. Husk å stikke ut hullene til vinduer og dør. Stek formene ved 175 grader i ca. 10 minutter til de er gyllenbrune.

Avkjøl formene på en bakerist etter steking. Formen kan gjerne ligge å tørke til dagen etter. Helt tørre former er enklere å arbeide med.

TIPS: Legg malene på huset på brett rett etter steking, og skjær kantene rette mens kakene er varme, så blir huset enklere å montere sammen.

Lag melisglasur med å piske sammen eggehvite med melis og sitronsaft.

Montering:
Tak og vegger bør pyntes før montering av huset. Start med å feste gelatinplater med melisglasur på innsiden av veggene som vindusglass. Smør deretter et veldig tynt lag med melis på taket og dryss på favorittblandingen og la dette tørke før du pynter videre tak og vegger. Ha resten av glasuren i en sprøytepose og klipp en lite hull i tuppen på ca. 2 mm.

Når huset er limt sammen, kan du dekke til limkantene med å sprøyte melisglasur over som snø på taket. La huset stå å tørke til det er helt tørt, og ikke prøv å flytte på det før du er sikker på at det er helt tørt.

Lime-tips!

Til monteringen av huset kan du enten bruke melisglasur eller karamellisert sukker som er smeltet sukker. Brukes det smeltet sukker, vil vi anbefale at dett gjøres av en voksen, siden denne blir veldig varm å arbeide med! Smelt sukker i en stekepanne uten å røre, til sukkeret er smeltet.

Et annet tips er å smelte Smørbukk-karameller til en boblende masse, for så å dyppe delene som skal settes sammen i denne massen og klemme de sammen. Det smaker også ekstra godt!

Lys i huset?

Har du små batteridrevet lys, kan dette legges inn i huset. Det pynter opp huset ekstra!

Relaterte produkter til pepperkakehuset: