Dele

Pavlova

Pavlova oppskrift

Pavlova er en enkel kake å lage med få ingredienser, men er en kake de fleste liker å spise og kan lages til de aller fleste anledninger. Her har du grunnoppskriften på en klassisk pavlova med pisket krem og friske bær.

Pavlova med vaniljekrem

Mange liker vaniljekrem på kaken sammen med pisket krem, og den kan du enten lage helt fra bunnen av eller du kan velge å lage en lettlaget vaniljekrem.

Se oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem

 

Pavlova med krem og friske bær

Tilberedningstid
90

Porsjoner
9

Ingredienser

Marengs:

  • 6 stk romtempererte mellomstore egg
  • 180 g sukker
  • 1 ts maizena
  • 1 ts eddik

Krem:

Pynt:

  • friske bær og pikekyss

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 150 grader med vanlig over- og undervarme.

Skill eggeplommene fra hvitene. Pisk de romtempererte eggehvitene og sukkeret sammen til en løs marengs. Pass på at bakebollen er helt ren og at du ikke får med noe fra eggeplommen - da blir ikke marengsen stiv.

Tilsett maizena, eddik og sitronessens. Pisk videre til en stiv og blank marengs.

Marengsen strykes ut i en rund form på ca. 30 cm i diameter på et stekebrett med bakepapir.

Stek bunnen midt i ovnen i ca. 35 - 45 minutter, eller til den begynner å få farge. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Den skal være sprø utenpå, men seig inni. Avkjøl bunnen på rist etter steking.

Pynt kaken med pisket kremfløte, friske bær og pikekyss. Til den store 17 mai feiringen kan det være flott å bruke pikekyss i rødt, hvitt og blått.

Relatert produkt: