Dele

Pavlova til jul

Pavlova med eggekrem

Hva med en pavlova til jul med eggekrem (vaniljekrem) riskrem, rød saus kandiserte tranebær og pyntet med papperkaker? Kombinasjonen av disse smakene er helt nydelig og du får en kake som oser av jul. Ønsker du du å lage eggekremen bra bunnen av, kan du bruke vår oppskrift på vaniljekrem.

 

 

Pavlova til jul med riskrem, rød saus og pepperkaker.

Porsjoner
5

Ingredienser

Pavlovabunn:

  • 140 g eggehviter
  • 0.5 ts sitronsaft
  • 140 g sukker
  • 1 ts maizenna
  • 0.5 ts eddik 7%

Vaniljekrem:

Rød saus:

  • 150 g jordbær eller bringebær
  • 60 g melis

Kandiserte tranebær:

  • 1 dl vann
  • 125 g sukker
  • 90 g tranebær
  • 50 g sukker til strøssel
  • 1 stk eggehvite til sukkerstrøssel

Forslag til pynt på kaken:

  • friske jordbær
  • bringebær
  • rips
  • kandiserte tyttebær
  • pepperkaker

Fremgangsmåte

Kandiserte tranebær:
Kok opp en sukkerlake av vann og sukker i en kjele. Sett kjelen til siden, avkjøl til sukkerlaken er litt lunken og tilsett bærene. Sil laken fra bærene og legg de i en liten bolle med eggehvite og sil av. Rull bærene i sukker og legg på bakepapir til de tørker - gjerne til dagen etter.

Marengsbunner:
Forvarm ovnen til 90 grader. Vi bruker lav temperatur og lang steketid her, slik at marengsbunnene holder seg helt hvite under steking.

Skill eggehvitene fra plommene - pass på å ikke få med noe av det gule fra plommen. Marengsen vil da ikke bli stiv når den piskes opp.

Ha eggehviten, eddiken og sitronsaften i en en ren piskebolle. Pisk sammen kraftig til et luftig skum, og tilsett sukkeret blandet med maizenna - litt og litt under pisking til du får en helt stiv masse.

Finn frem fatet du vil ha kaken på til slutt, legg den på et bakepapir og tegn av størrelsen på fatet. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ute en krans et par cm. innenfor den sirkelen. Bruk en skje og lag en fordypning i hele kransen. Her skal kremen til slutt ligge.

Stek marengsen på nederste rille i ca. 90 minutter. Avkjøl helt innen bruk- gjerne til dagen etter. Mens du steker bunnen, forbered krem og rød saus.

Vaniljekrem:
Kok kakefyllet etter anvisning på pakken og avkjøl.
Pisk kremfløten til krem. Pisk sammen kald risgrøt med kakefyllet og vend inn pisket krem.

Rød saus:
Mos bærene i en blender/kjøkkenmaskin sammen med melis. Sil av frøene.

Montering:
Legg pavlova-kransen forsiktig på fatet. Fordel kremen på toppen av kransen, hell på den røde sausen og pynt med friske bær, kandiserte tranebær og pepperkaker.

Tips!

Pynt kaken rett før servering - da er den sprø og god når den skal nytes!

Relaterte produkter til julepavlovaen: