Dele

PAVLOVA MED MULTEKREM

En nydelig pavlova kake til jul

Pavlova med multekrem er helt perfekt å ha som dessert til julaften, nyttårsaften eller andre julemiddager. Kaken er like enkel å lage som den er å spise.

 

Pavlova med multekrem tilsatt cognac eller likør

Ønsker du en liten vri på multekremen, kan den smaksettes med noen dråper cognac eller likør.

Les også: BAKETIPS OM MARENGS

Pavlova med multekrem

Tilberedningstid
90

Porsjoner
8

Ingredienser

MARENGS

MULTEKREM

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts sukker
  • 100 g multer
  • 100 g multesyltetøy

PYNT

  • physalis og hele multer

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 150 grader med vanlig over - og undervarme.

Skill eggeplommene fra hvitene. Pisk de romtempererte eggehvitene og sukkeret sammen til en løs marengs. Pass på at bakebollen er helt ren og at du ikke får med noe fra eggeplommen - da blir ikke marengsen stiv.

Tilsett maizena, eddik og sitronessens. Pisk videre til en stiv og blank marengs.

Marengsen strykes ut i en rund fasong på 30 cm i diameter eller i en firkantet på 27 x 27 cm. Tegn opp formen du vil bruke på et bakepapir som ligger på et stekebrett. Det er da enklere å stryke ut massen i riktig størrelse.

Stek bunnen midt i ovnen i ca. 35 - 45 minutter, eller til den begynner å få farge. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Marengsen skal være sprø utenpå, men seig inni. Avkjøl bunnen på rist etter steking.

Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig med multesyltetøy og multer. Spar noe av syltetøyet og multene, ha det over kremen til slutt sammen med noen physalis.

HVA KAN DU BRUKE EGGEPLOMMENE TIL?

Frys ned eggeplommene til senere bruk i andre ting du skal lage som for eksempel vaniljekrem eller sitronkrem. Husk å rør inn en liten knivspiss med salt eller sukker per eggeplomme innen frysing. Det gjør at eggeplommene ikke blir så faste i konsistensen når de senere skal brukes. Om du velger salt eller sukker, er avhengig av hva du planlegger å bruke de til senere. Eggeplommer kan også brukes i tilberedning av sauser, majones eller i hjemmelaget iskrem.

Relatert produkt: