Dele

PAVLOVA MED LEMON CURD

Oppskrift på pavlova

Pavlova med lemon curd smaker friskt og godt. Lemon curd kan fås kjøpt i enkelte butikker, men smaker aller best hjemmelaget og det er ikke vanskelig å lage i det hele tatt. Pynt kaken med sesongens frisk bær, og du har en lett og god kake de fleste elsker!

Hjemmelaget sitronkrem i et glass.

Hjemmelaget lemon curd (sitronkrem) er lett å lage og smaker godt på kaker og desserter.

 

Pavlova uten eddik?

Du har sikker stått klar på kjøkkenet og vil piske sammen en pavlova, men ser til din store forskrekkelse at du mangler eddik. Man kan godt lage pavlova uten eddik, men eddik forbedrer man piskeevnen og du får du en seigere marengs. Eddik er en blanding av eddiksyre og vann, finnes i mange varianter. I pavlovabunn kan du bruke både 5- og 7 % eddik, hvitvinseddik og balsamicoeddik. De gjør alle samme nytten.

Les også: SLIK LYKKES DU MED MARENGS

 

OPPSKRIFT PÅ PAVLOVA MED LEMON CURD:

Pavlova med lemoncurd

Porsjoner
9

Ingredienser

PAVLOVA BUNN

LEMON CURD

  • 1 stk sitron - finraspet skall og sitronsaft (eller 0,5 ts sitronessens)
  • 100 g sukker
  • 125 g smør
  • 2 stk mellomstore egg

KREM

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts sukker

PYNT

  • 2 kurver friske bringebær

Fremgangsmåte

MARENGSBUNN
Forvarm ovnen til 225 grader.

Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.

Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik.

Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge i krem, bær og frukt.

Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time.

LEMON CURD
Ha sitronsaft, sitronskall, sukker og egg i en kjele og varm opp på svak varme. Rør om til blandingen begynner å tykne. Tilsett smøret i terninger og rør sammen til smøret er smeltet og sitronkremen atter en gang tykner i konsistensen. Ikke fortvil, kremen vil ikke bli veldig tykk så lenge den er varm. Når den blir avkjølt, vil den tykne enda mer!

Legg forsiktig den avkjølte marengsbunnen på et kakefat. Ha på pisket krem og sitronkrem. Pynt til slutt med friske bær.

Tips!

Pavlova bør settes sammen rett før servering for at bunnen skal holde seg sprø og fin!