Dele

PAVLOVA MED LEMON CURD

Oppskrift på pavlova

Pavlova med lemon curd smaker friskt og godt. Lemon curd kan fås kjøpt i enkelte butikker, men smaker aller best hjemmelaget og det er ikke vanskelig å lage i det hele tatt. Pynt kaken med sesongens frisk bær, og du har en lett og god kake de fleste elsker!

Hjemmelaget sitronkrem i et glass.

Hjemmelaget lemon curd (sitronkrem) er lett å lage og smaker godt på kaker og desserter.

 

Pavlova uten eddik?

Du har sikker stått klar på kjøkkenet og vil piske sammen en pavlova, men ser til din store forskrekkelse at du mangler eddik. Man kan godt lage pavlova uten eddik, men eddik forbedrer man piskeevnen og du får du en seigere marengs. Eddik er en blanding av eddiksyre og vann, finnes i mange varianter. I pavlovabunn kan du bruke både 5- og 7 % eddik, hvitvinseddik og balsamicoeddik. De gjør alle samme nytten.

Les også: SLIK LYKKES DU MED MARENGS

 

OPPSKRIFT PÅ PAVLOVA MED LEMON CURD:

Pavlova med lemon curd og friske bær på et fat.

Porsjoner
9

Ingredienser

PAVLOVA BUNN

LEMON CURD

  • 1 stk sitron - finraspet skall og sitronsaft (eller 0,5 ts sitronessens)
  • 100 g sukker
  • 125 g smør
  • 2 stk mellomstore egg

KREM

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts sukker

PYNT

  • Frisk frukt og eventuelt raspet sjokolade

Fremgangsmåte

MARENGSBUNN
Forvarm stekeovnen til 150 grader med vanlig over- og undervarme.

Skill eggeplommene fra hvitene. Pisk de romtempererte eggehvitene og sukkeret sammen til en løs marengs. Pass på at bakebollen er helt ren og at du ikke får med noe fra eggeplommen - da blir ikke marengsen stiv. Tilsett deretter maizena, eddik og sitronessens. Pisk videre til en stiv og blank marengs.

Marengsen strykes ut i en rund eller firkantet form på et stekebrett med bakepapir (ca. 30 cm), eller tilpass størrelsen etter kakefatet du vil bruke. Stek marengsbunnen midt i ovnen i ca. 35 - 45 minutter, eller til den begynner å få farge. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Den skal være sprø utenpå, men seig inni. Avkjøl bunnen etter steking.

LEMON CURD
Ha sitronsaft, sitronskall, sukker og egg i en kjele og varm opp på svak varme. Rør om til blandingen begynner å tykne. Tilsett smøret i terninger og rør sammen til smøret er smeltet og sitronkremen atter en gang tykner i konsistensen. Ikke fortvil, kremen vil ikke bli veldig tykk så lenge den er varm. Når den blir avkjølt, vil den tykne enda mer!

Legg forsiktig den avkjølte marengsbunnen på et kakefat. Ha på pisket krem og sitronkrem. Pynt til slutt med friske bær og eventuelt litt raspet sjokolade.

Tips!

Pavlova bør settes sammen rett før servering for at bunnen skal holde seg sprø og fin!