Dele

PAVLOVA MED JORDBÆR OG IS

Oppskrift på pavlova med jordbær og is

Pavlova med jordbær og is er lett å lage og praktisk til selskaper for marengsen kan lages flere dager i forveien. Sprø marengs toppet med myk is, friske bær og deilig jordbærsaus!

 

Pavlova med jordbær og is

Ingredienser

Marengs:

Topping og pynt:

  • 1 boks vaniljeis eller jordbæris
  • Idun Jordbærsaus
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv bringebær

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt pisker. Pisk i 8-10 min til røra er seig og luftig.

Rør forsiktig inn vaniljeessens, maizena og sitronsaft/eddik.

Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, midt i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge is og bær.

Sett i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl på platen.

Legg på serveringsfat og topp med iskuler, jordbær delt i to eller fire, bringebær og jordbærsaus. Server med det samme.