Dele

PANNEKAKER

Pannekakerøre til pannekaker

Pannekaker er superenkelt å lage og er populært hos både barn og voksne i alle aldre. Man kan lage pannekaker til frokost, middag og som kveldskos. Hvor søte de skal være avhenger selvsagt av hvor mye sukker man har i. Vil du lage grove pannekaker, kan man bytte ut opptil halvparten av melet med sammalt hvetemel. Røren kan da bli tykkere, så juster med mer veske. Vi gir deg her vår beste oppskrift på en god pannekakerøre!

VIL DU LAGE AMERIKANSKE PANNEKAKER? – se oppskriften her!

 

Kan man oppbevare pannekakerøre i kjøleskap?

En pannekakerøre er holdbar i kjøleskapet 2 – 3 dager. Du kan oppleve at røra får en litt grålig farge på toppen, men dette er ikke farlig. Det er en kjemisk reaksjon når røra kommer i kontakt med luft. Rør rund i bollen, så er den like fin igjen. Røra kan til og med fryses ned til senere bruk. Hell røra i en plastboks med lokk og fryse den den. Den kan tines i kjøleskapet eller i en mikrobølgeovn på svak varme.

IKKE TID OG UTSTYR TIL Å LAGE PANNEKAKER FRA BUNNEN AV? – bruk en ferdigkjøpt pannekakemiks!

Pannekaker med blåbær.

Tilberedningstid
45 min.

Porsjoner
15

Ingredienser

  • 130 g smeltet smør
  • 6 stk mellomstore egg
  • 6.5 dl H-melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ss sukker
  • 0.5 ts salt
  • 490 g hvetemel

Fremgangsmåte

Start med å smelte smøret i en kjele og sett til side inntil videre.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Mål opp melk i et litermål og rør inn det smeltede smøret og egget.

Hell det våte i det tørre og rør sammen til en jevn og klumpfri pannekakerøre. Hvis du synes røra er for tykk, kan det spes på med litt mer melk.

La røren svelle i minst 10 minutter før steking på stekepannen.

Stek pannekakene på begge sider ved ganske høy temperatur. Bruke for mye smør i stekepannen, for da friteres pannekakene. Bruk minimalt med smør, for husk at det er allerede fett i pannekakerøren.

GROVE PANNEKAKER?

Ønsker du litt grovere pannekaker, kan du bytte ut halvparten av melet med sammalt hvetemel. Røra blir da litt tykkere, så spe gjerne på med litt melk for at røra skal bli litt tynner igjen.

Både pannekakerøre og ferdig stekte pannekaker kan fryses ned. Fryser du ned pannekakerøre, tas den opp og tines innen bruk. Røra bør ikke stå for lenge i romtemperatur, så tin den gjerne opp i kjøleskapet. Ta røra ut fra fryseren dagen før den skal brukes og sett den i kjøleskapet!