Dele

Pannekaker uten egg

Oppskrift på pannekaker uten egg og melk

Pannekaker uten egg og melk. I denne oppskriften bruker vi havremelk, men dette kan erstattes med blant annet rismelk eller soyamelk. Smaken blir dog en litt annen når havremelken erstattes. Med denne oppskriften på pannekaker uten egg og med havremelk (eller rismelk/soyamelk), vil oppskriften også være ypperlig til de som sverger til et vegansk kosthold da disse melketypene er 100 % plantebasert.

Lag din egen havremelk.

Nystekte pannekaker uten egg og melk.

Porsjoner
10

Ingredienser

Pannekakerøre:

Fremgangsmåte

Start med å blande hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Hell deretter i havremelken under omrøring til røren er jevn og fri for klumper. Rør til slutt inn smeltet laktosefritt smør.

Dekk til røren og la den svelle kjølig i ca. 30 minutter (kan fint stå lenger om nødvendig).

Varm opp en middels stor stekepanne (gjerne teflonpanne) på middels varme og ha litt fett i pannen til første stekerunde. Hell i en øse med røre og drei litt på pannen slik at røren fordeler seg jevnt utover hele pannen. Når pannekaken har stivnet på overflaten er den klar til å stekes på den andre siden. Bruk en stekespade til å snu pannekakene.