Dele

OSTEKAKE MED SJOKOLADE

Oppskrift på ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade i både bunnen og ostekremen smaker fantastisk godt! Denne kaken passer til de fleste anledninger – fra den store festen til kaffekosen. Kaken inneholder ikke gelatin.

Glutenfri ostekake

For en glutenfri variant av ostekaken: bruk glutenfri kjeks, som for eksempel Havredigestive fra Semper.

Ostekake med sjokolade

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
12

Ingredienser

BUNN

  • 250 g knust Digestive kjeks (gjerne glutenfri)
  • 100 g smeltet smør
  • 3 ss bakekako
  • 0.25 ts flaksalt

OSTEKREM

PYNT

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.

Knus kjeks fint i en pose eller i en foodprosessor. Smelt smøret og bland inn den knuste kjeksen sammen med kakao og salt.

Fordel massen i en 20 - 22 cm rund form. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Man må ikke steke bunnen, men den blir sprøere. Husk å avkjøle bunnen etter steking. Kaken kan også sette bunnen kjølig noen timer til den har satt seg om du ikke vil steke den.

Pisk kremfløten lett og sett den i kjøleskapet.

Smelt sjokolade i vannbad eller på lav varme i en mikrobølgeovn, og la den avkjøles.

Pisk romtempererte kremost med sukker. Bland først den smeltede sjokoladen inn i kremosten, deretter pisket kremfløte og til slutt kaffen (som må være kald). Bruk håndkraft eller gjør det forsiktig med en håndmikser. Jobb raskt og hell kremen i formen over kjeksbunnen. Sett kaken kjølig 3-4 timer eller til dagen etter.

Grovhakk sjokoladen og ha i en liten skål. Varm opp fløten til den ryker og hell over sjokoladen. La stå i et par minutter og rør til sjokoladen har smeltet. Hell over kaken og la renne over kanten. Topp med friske bringebær og sett kaldt fram til servering.

OPPBEVARING AV OSTEKAKE

Ostekaken må oppbevares kjølig og det er best om den får stå i en kakeboks med lokk. Du må gjerne lage ostekaken 2 - 3 dager før den skal serveres. Kaken er holdbar opp til 1 uke når den står kjølig.