Dele

Ostekake med sjokolade

Oppskrift på ostekake uten gelatin

Ostekake med sjokolade i både bunnen og ostekremen smaker godt. Denne kaken er fin å servere til de fleste anledninger. Kaken inneholder ikke gelatin.

 

Glutenfri ostekake

Man kan god lage kaken glutenfri ostekake med sjokolade hvis du benytter glutenfri kjeks som eksempel Havredigestive fra Semper.

 

Ostekake med sjokolade i bunnen og i ostekremen.

Tilberedningstid
90

Porsjoner
12

Ingredienser

BUNN:

  • 250 g knust Digestive kjeks (gjerne glutenfri)
  • 100 g smeltet smør
  • 3 ss bakekako
  • 0.25 ts flaksalt

OSTEKREM:

  • 400 g romtemperert nøytral kremost
  • 200 g mørk sjokolade - gjerne ODENSE Mørk 70 % sjokolade
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sterk kaffe (valgfritt)
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens

PYNT:

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.

Knus kjeks fint i en pose eller i en foodprosessor.
Smelt smøret og bland inn den knuste kjeksen sammen med kakao og salt.

Fordel massen i en 20 - 22 cm rund form. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Man må ikke steke bunnen, men den blir sprøere. Husk å avkjøle bunnen etter steking. Kaken kan også sette bunnen kjølig noen timer til den har satt seg om du ikke vil steke den.

Pisk kremfløten lett og sett den i kjøleskapet.

Smelt sjokolade i vannbad eller på lav varme i en mikrobølgeovn, og la den avkjøles.

Pisk romtempererte kremost med sukker.
Bland først den smeltede sjokoladen inn i kremosten, deretter pisket kremfløte og til slutt kaffen (som må være kald). Bruk håndkraft eller gjør det forsiktig med en håndmikser.
Jobb raskt og hell kremen i formen over kjeksbunnen. Sett kaken kjølig 3-4 timer eller til dagen etter.

Lag gjerne dine egne sjokoladedekorasjoner til kaken med smeltet sjokolade, eller pynt kaken etter eget ønske.

SE HVORDAN DU LAGER SJOKOLADEFIGURER

Oppbevaring av ostekake

Ostekaken må oppbevares kjølig og det er best om den får stå i en kakeboks med lokk. Du må gjerne lage ostekaken 2 - 3 dager før den skal serveres. Kaken er holdbar opp til 1 uke når den står kjølig.

Relatert produkt: