Dele

OSTEKAKE MED PEPPERKAKEBUNN

Enkel ostekake i glass eller som hel kake

Ostekake med pepperkakebunn har virkelig smaken av jul. Med denne oppskriften får du en nydelig myk ostekrem med smak av appelsin og pepperkaker, som gir det en herlig juleharmoni!

Ønsker du heller å lage ostekake i dessertglass, går det helt fint å fordele kjeksbunn og ostekrem i fine serveringsglass.

Ostekake med pepperkakebunn

Tilberedningstid
280 min

Porsjoner
12

Ingredienser

BUNN

  • 250 g pepperkaker
  • 100 g smeltet smør

OSTEKREM

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g Philadelphia kremost
  • 50 g melis
  • 0.5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
  • 3 stk eggeplommer
  • 2 dl vann
  • 1 pk. sitrongelé
  • finrevet skall av en halv appelsin

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sett til siden. Knus pepperkakene i en foodprosessor, eller ha de i en plastpose og med en kjevle. Hell smulene i en bakebolle, og rør sammen med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen av en 20-22 cm springform og trykk pepperkake blandingen jevnt ut i bunnen av formen. Sett kjølig.

Kok opp vann i en kjele og sett til side. Tilsett gelépulveret og rør til geleen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur men bruk den før den begynner å tykne.

Pisk kremost, melis, eggeplommer, vaniljeessens og appelsinskall godt sammen. Visp krem av kremfløte i en annen bolle. Pisk inn noen spiseskjeer med den første kremen inn i geleen før du pisker inn alt. Vend inn kremen av kremfløte. Hell ostekremen over kakebunnen i formen og sett kaken kjølig i minst 4 timer til den stivner.

Løsne kaken fra formen ved å skjære med en tynn kniv langs kanten av formen. Løft forsiktig av bunnen og hvis du klarer det, ta av bakepapiret. Legg forsiktig over på fat. Pynt gjerne med krem, pepperkaker og litt gullkuler. Spiraler av appelsinskall før du ved å skjære en tynn strimmel appelsinkall med en potetskreller og tvinne den til en spiral før den legges på kaken.

TIPS!

Man kan også velge å bruke annen type glutenfri kjeks om man ønsker det, og kaken kan selvsagt også lage med kjeks som inneholder gluten hvis du tåler det - den vil smake like godt uansett hva du velger.