Dele

OSTEKAKE MED PEPPERKAKEBUNN

Enkel ostekake i glass eller som hel kake

Ostekake med pepperkakebunn har virkelig smaken av jul. Denne ostekaken er laget med pepperkaker, og passer fint å servere som en dessert etter en av julens mange middager. Vil du bruke en annen type kjeks til bunnen, går selvsagt det helt fint – du velger selv!

Ønsker du heller å lage ostekake i dessertglass, går det helt fint å fordele kjeksbunn og ostekrem i fine serveringsglass.

Ostekake med pepperkakebunn på et hvitt fat.

Tilberedningstid
280 min

Porsjoner
12

Ingredienser

BUNN

  • 250 g pepperkaker
  • 100 g smeltet smør
  • 50 g sukker

OSTEKREM

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g Philadelphia kremost
  • 50 g sukker
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 pk. sitrongelé
  • 2 dl vann

PYNT

  • rød og grønn pyntegelé i tube og sølvkuler

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sett til siden. Knus deretter pepperkakene i en foodprosessor eller ha de i en plastpose og knus de med en kjevle oglegg smulene i en bakebolle. Tilsett sukker, ha i smeltet smør og bland lett sammen.

Ha bakepapir i bunnen av en rund eller hjerteformet springform og trykk pepperkake blandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kjølig. Visp kremfløten stiv og sett den også kjølig inntil videre.

Visp sammen kremost, sukker og eggeplommer i en annen bakebolle.

Kok opp vann i en kjele og sett til side. Tilsett gelépulveret og la det løse seg opp i vannet og helle det over i en bakebolle. Ha i osteblandingen, rør sammen og vend inn kremen til slutt.

Hell ostekremen over kakebunnen i formen og sett kaken kjølig i minst 4 timer til den stivner

Lag eks. mønster av en julekurv på toppen av kaken med rød og grønn gelépynt og små sølvkuler eller pynt kaken etter eget ønske.

TIPS!

Man kan også velge å bruke annen type glutenfri kjeks om man ønsker det, og kaken kan selvsagt også lage med kjeks som inneholder gluten hvis du tåler det - den vil smake like godt uansett hva du velger.