Dele

Ostekake med pepperkakebunn

Enkel ostekake i glass eller som hel kake

Ostekake med pepperkakebunn har virkelig smaken av jul. Denne ostekaken er laget med pepperkaker, og passer fint å servere som en dessert etter en av julens mange middager. Vil du bruke en annen type kjeks til bunnen, går selvsagt det helt fint – du velger selv!

Ønsker du heller å lage ostekake i dessertglass, går det helt fint å fordele kjeksbunn og ostekrem i fine serveringsglass.

Ostekake med pepperkakebunn på et hvitt fat.

Porsjoner
8

Ingredienser

Bunn:

  • 250 g pepperkaker
  • 100 g smeltet smør
  • 50 g sukker

Ostekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g Philadelphia kremost
  • 50 g sukker
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 pk. sitrongelé
  • 2 dl vann

Pynt:

  • rød og grønn pyntegelé i tube og sølvkuler

Fremgangsmåte

Knus pepperkaken i en foodprosessor eller ha de i en plastpose og knus de med en kjevle. Tilsett sukker, ha i smeltet smør og bland lett sammen.

Ha bakepapir i bunnen hjerte-springform og trykk pepperkake-blandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kaldt. Visp kremfløten stiv og sett den også kjølig inntil videre.

Visp sammen kremost, sukker og eggeplommer.

Kok opp vann i en kjele og sett til side. Tilsett gelépulveret og la det løse seg opp i vannet. Ha i osteblandingen, rør sammen og vend i kremen til slutt.

Hell ostekremen over kakebunnen i formen og sett kjølig i minst 4 timer.

Lag eks. mønster av en julekurv på toppen av kaken med rød og grønn gelépynt og små sølvkuler.

Tips!

Man kan også velge å bruke annen type glutenfri kjeks om man ønsker det, og kaken kan selvsagt også lage med kjeks som inneholder gluten hvis du tåler det - den vil smake like godt uansett hva du velger.