Ostekake med pepperkakebunn

Ostekake med pepperkakebunn er den perfekte juledesserten! Nydelig til kaffen både i adventstiden og i romjula. Appelsinen og pepperkakene sammen gir en herlig juleharmoni, og ostekremen er perfekt myk.
Ostekake med pepperkakebunn

Ingredienser

Kakebunn:

  • 250 g pepperkaker
  • 100 g smeltet smør

Ostekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g kremost
  • 50 g melis
  • 0,5 ts Idun Vaniljeessens
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 pk sitrongelé
  • 2 dl vann
  • Finrevet skall av ½ appelsin

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og sett til siden. Knus pepperkakene ien foodprosessor eller ha de i en plastpose og knus de med en kjevle og hellsmulene i en bakebolle. Rør sammen med smeltet smør.
  • Habakepapir i bunnen av en 20-22 cm springform og trykk pepperkake blandingen jevnt ut i bunnen av formen. Sett kjølig.
  • Kokopp vann i en kjele og sett til side. Tilsett gelépulveret og rør til geleen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur, men bruk den før den begynner å tykne.
  • Piskkremost, melis, eggeplommer, vaniljeessens og appelsinskall godt sammen. Vispkrem av kremfløte i en annen bolle. Pisk inn noen spiseskjeer med den første kremen inn i geleen før du pisker inn alt. Vend inn kremen av kremfløte. Hell ostekremen over kakebunnen i formen, og sett kaken kjølig i minst 4 timer tilden stivner.
  • Løsne kaken fra formen ved å skjære med en tynn kniv langs kanten av formen. Løft forsiktig av bunnen og hvis du klarer det, ta av bakepapiret. Legg forsiktig over på fat. Pynt gjerne med krem, pepperkaker og litt gullkuler.
  • Lag spiraler av appelsinskall ved å skjære tynne strimler appelsinkall med en potetskreller og tvinne de til en spiraler før de legges på kaken.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top