Ostekake med jordbær har en god smak av sommer, men kan serveres året rundt. Dette er en flott festkake man ofte finner på kakebord i fine lag. Ostekaken er laget uten rømme og kan lages i utallige smaksvarianter.
Knus kjeksen fint og bland sammen med smeltet smør. Press blandingen i en rund kakeform ca. 23 - 24 cm i diameter. Stek kjeksbunnen midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter på 180 grader med vanlig over- og undervarme. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen. Avkjøl bunnen etter steking.
Bløtlegg gelatinplatene ca. 5 minutter i kaldt vann.
Pisk fløte og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt, og rør inn den piskede kremen.
Kok opp 1/2 dl vann, sett kjelen til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. Avkjøl, og rør inn i kremen.
Fordel kremen på det stekte bunnen og sett kjølig i minst 5 timer eller natten over.
Lag gelèen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 gram gelèpulver og 3 desiliter vann. Avkjøl.
Skjær jordbærene i skiver, legg de på kaken og hell over geléen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geléen har stivnet. Pass på - jordbærskivene flyter lett ved bevegelse!
Etter ca. 3 timer har geléen stivnet, og kaken er klar for servering.