Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær har en god smak av sommer, men kan serveres året rundt. Dette er en flott festkake man ofte finner på kakebord i fine lag. Ostekaken er laget uten rømme og kan lages i utallige smaksvarianter.
Ostekake med jordbær på et fat.
porsjoner13

Ingredienser

KJEKSBUNN

  • 100 g smør
  • 200 g Digestive-kjeks

OSTEKREM UTEN RØMME

  • 3 dl kremfløte
  • 70 g sukker
  • 400 g kremost, naturell
  • 5 stk gelatinplater

GELÉ

  • 75 g jordbær- eller bringebærgelé
  • 3 dl vann
  • friske jordbær til pynt (eller bringebær)

Fremgangsmåte

  • Knus kjeksen fint og bland sammen med smeltet smør. Press blandingen i en rund kakeform ca. 23 - 24 cm i diameter. Stek kjeksbunnen midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter på 180 grader med vanlig over- og undervarme. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen. Avkjøl bunnen etter steking.
  • Bløtlegg gelatinplatene ca. 5 minutter i kaldt vann.
  • Pisk fløte og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt, og rør inn den piskede kremen.
  • Kok opp 1/2 dl vann, sett kjelen til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. Avkjøl, og rør inn i kremen.
  • Fordel kremen på det stekte bunnen og sett kjølig i minst 5 timer eller natten over.
  • Lag gelèen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 gram gelèpulver og 3 desiliter vann. Avkjøl.
  • Skjær jordbærene i skiver, legg de på kaken og hell over geléen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geléen har stivnet. Pass på - jordbærskivene flyter lett ved bevegelse!
  • Etter ca. 3 timer har geléen stivnet, og kaken er klar for servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top