Dele

OSTEKAKE MED JORDBÆR

Ostekake uten rømme

Ostekake med jordbær har en god smak av sommer, men kan serveres året rundt. Dette er en flott festkake man ofte finner på kakebord i fine lag. Ostekaken er laget uten rømme og kan lages i utallige smaksvarianter.

Ostekake med jordbær på et fat.

Tilberedningstid
220 min

Porsjoner
13

Ingredienser

KJEKSBUNN

  • 100 g smør
  • 200 g Digestive-kjeks

OSTEKREM UTEN RØMME

  • 3 dl kremfløte
  • 70 g sukker
  • 400 g kremost, naturell
  • 5 stk gelatinplater

GELÉ

  • 75 g jordbær- eller bringebærgelé
  • 3 dl vann
  • friske jordbær til pynt (eller bringebær)

Fremgangsmåte

Knus kjeksen fint og bland sammen med smeltet smør. Press blandingen i en rund kakeform ca. 23 - 24 cm i diameter. Stek kjeksbunnen midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter på 180 grader med vanlig over- og undervarme. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen. Avkjøl bunnen etter steking.

Bløtlegg gelatinplatene ca. 5 minutter i kaldt vann.

Pisk fløte og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt, og rør inn den piskede kremen.

Kok opp 1/2 dl vann, sett kjelen til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. Avkjøl, og rør inn i kremen.

Fordel kremen på det stekte bunnen og sett kjølig i minst 5 timer eller natten over.

Lag gelèen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 gram gelèpulver og 3 desiliter vann. Avkjøl.

Skjær jordbærene i skiver, legg de på kaken og hell over geléen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geléen har stivnet. Pass på - jordbærskivene flyter lett ved bevegelse!

Etter ca. 3 timer har geléen stivnet, og kaken er klar for servering.