Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebær i flere lage er en flott skue. Kaken er ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid å lage den. Ostekaken er en superflott kake du kan være stolt av å servere!
Ostekake med bringebær i flere lag.
porsjoner16

Ingredienser

BUNN

  • 300 g Digestivekjeks
  • 1 ss sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 g smør

OSTEFROMASJE

  • 1 pk sitrongelé pulver
  • 3 dl kokende vann
  • 200 g nøytral kremost
  • 120 g melis
  • 3 dl Crème Fraîche
  • 3 dl kremfløte

GELÉ

  • 3 pk Freia bringebærgelé
  • 7,5 dl kokende vann

PYNT

  • Friske bær

Fremgangsmåte

  • BUNN
    Knus kjeksen og bland med brunt sukker, kanel og smeltet smør. Press kjeksen utover en springform ( 26 cm) og godt ut til kantene eller kakeform direkte på fat. Sjekk først om formen er tett og bruk gjerne kakefolie rundt kantene for å få en penere kant (fås kjøpt i kjøkkenutstyrs-butikker). Sett formen i kjøleskapet i 1 time. Rydd plass i fryseren til kakeformen slik at du lett kan ta det inn og ut der senere.
  • OSTEFYLL
    Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur til den er helt kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen kremost, melis og Crème Fraîche. Hell den avkjølte geléen i osteblandingen og pisk blandingen jevn. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremfløten inn i ostefyllet og rør godt slik at alle kremklumper fjernes. Del ostefyllet i 3 like store deler. Oppbevar dette i romtemperatur mens du lager klar kaken, men rør av og til slik at ostefyllet ikke stivner.
  • LAG PÅ LAG
    Hell 1/3 av ostefyllet over kjeksbunnen i kakeformen. Sett i fryseren i 30 minutter, slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp 1 pk bringebærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
  • Ta formen ut av fryseren. Hell over den avkjølte bringebærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.
  • Ta formen ut av fryseren og hell over den andre tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner.
    Løs imens opp neste pakke med bringebærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
  • Ta formen ut av fryseren. Hell over den avkjølte bringebærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.
  • Ta formen ut av fryseren og hell over den siste tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp den tredje og siste pakken med bringebærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
  • Ta formen ut av fryseren. Hell over den siste avkjølte bringebærgeléen. Sett nå formen i kjøleskapet (ikke fryseren) og la gjerne kaken stå til dagen etter. Pynt kaken med friske bær rett før servering!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top