Dele

Ostekake med appelsingele

Enkel ostekake

Ostekake med appelsingele smaker friskt og godt – en enkel kake som passer fint å servere til de fleste anledninger. Ønsker du en annen snak på geléen, kan du bytte ut med den smaken du selv foretrekker.

Ostekake med appelsingele på et fat.

Porsjoner
8

Ingredienser

Bunn:

  • 400 g Digestivekjeks
  • 1 ss sukker
  • 220 g smeltet smør

Ostekrem:

  • 1 pk sitrongele
  • 2 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 300 g lettrømme
  • 200 g kremost med appelsinsmak
  • 110 g siktet melis
  • 1 ts vaniljesukker

Appelsingele:

  • 1 pk appelsingele
  • 2.5 dl vann

Fremgangsmåte

Bunn:
Knus kjeksen og bland med sukker og smeltet smør. Fordel kjeksen utover en springform (24 cm) og press forsiktig ut helt ut til kantene. Sett formen i kjøleskapet minst 1 time.

Ostekrem:
Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. Avkjøl gelèen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk fløten stiv, tilsett rømme og kremost – sikt i melis og vaniljesukker. Visp blandingen godt til den er klumpfri. Hell den avkjølte gelèen i kremblandingen og pisk videre til alt er blandet. Fordel ostekremen over bunnen og sett kaldt til ostekremen er stiv (ca. 5 timer).

Appelsingele:
Lag appelsingelè etter anvisning på pakken og avkjøl blandingen, men ikke til den har stivnet. Hell appelsingeleen over ostekremen og sett ostekaken tilbake i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før den skal serveres slik at den blir temperert. Bruk en liten kniv og skjær rundt langs kanten av kaken og ta av den runde springformen. Skyv kaken over på et pent serveringsfat og pynt den etter eget ønske.