Dele

OSTEKAKE MED APPELSINGELÉ

Enkel ostekake med appelsinsmak

Ostekake med appelsingele smaker friskt og godt – en enkel kake som passer fint å servere til de fleste anledninger. Ønsker du en annen smak på geléen, kan du bytte ut med den smaken du selv foretrekker.

 

Ostekake med pasjonsfrukt eller andre smaker

Liker du ikke smaken av appelsin, kan du enkelt  bytte ut appelsingeléen med andre smaker som eksemepelvis gelé med pasjonsfrukt.

Ostekake med appensingele

Tilberedningstid
220 min

Porsjoner
13

Ingredienser

BUNN

  • 300 g Digestivekjeks
  • 1 ss sukker
  • 160 g smeltet smør

OSTEKREM

  • 1 pk sitrongele
  • 2 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 300 g lettrømme
  • 250 g kremost med mandarin og ananas
  • 110 g siktet melis
  • 1 ts vaniljesukker

APPELSINGELE

  • 1 pk appelsingele
  • 2.5 dl vann

PYNT

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • 1 stk appelsin
  • Friske bringebær
  • Pikekyss

Fremgangsmåte

BUNN

Knus kjeksen fint. Bland den knuste kjeksen med sukker og smeltet smør. Fordel kjeksen utover en springform som er 20 - 24 cm i diameter, og press forsiktig ut helt ut til kantene. Sett formen i kjøleskapet minst 1 time.

OSTEKREM

Lag sitrongele som anvist på pakken, men bruk bare 2 dl vann i geleen. Avkjøl geleen til romtemperatur, men fortsatt er flytende. Pisk rømme, kremost og melis til en glatt og klumpefri røre. Pisk noen spiseskjeer av kremostrøren inn i geleen og hell geleen over i resten av kremostrøren. Pisk godt sammen.

Pisk kremfløte til en myk krem og vend inn i røren. Hell over bunnen og sett kaldt til ostekremen er stiv. Ca 5 timer.

APPELSINGELE

Lag appelsingelè etter anvisning på pakken og avkjøl blandingen, men ikke til den har stivnet. Hell appelsingeleen over ostekremen og sett ostekaken tilbake i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før den skal serveres slik at den blir temperert. Bruk en liten kniv og skjær rundt langs kanten av kaken og ta av den runde springformen. Skyv kaken over på et pent serveringsfat.

PYNT

Pisk fløte og sukker til krem og pynt kaken. Her har vi brukt en sprøytepose med fintagget tipp/tyll. Pynt med litt friske bringebær, appelsinbåter og pikekyss. Bruk en potetskreller til å skrelle tynne strimler av en appelsin. Skjær strimlene på langs og tvinn til små spiraler. Nyt så den nydelige kaken!