Dele

OREOKAKE

Oppskrift himmelsk oreokake

Oreokake er en kake som er blitt utrolig populær. Kaken laget med kjeksbunn av oreo kjeks, ostekrem og sjokolademousse. En kraftig, men himmelsk god kake.

 

Oreokake i langpanne?

For å lage en oreokake i en stor langpanne, kan du multiplisere ingrediensene i  denne oppskriften med 1,5. Da kan du lage kaken i en langpanne som måler 30 x 40 cm. En slik kake rekker til ca. 17 – 20 peroner.

 

VIL DU LAGE OREO KAKE I DESSERTGLASS?se vår oppskrift på oreo dessert

Oreokake på et kakefat.

Tilberedningstid
120 min

Porsjoner
13

Ingredienser

KAKEBUNN

  • 350 g Oreo kjeks
  • 100 g romtemperert smør

SJOKOLADEMOUSSE

  • 5 stk eggplommer fra mellomstore egg
  • 100 g romtemperert smør

OSTEKREM

SJOKOLADEMOUSSE

  • 200 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 5 stk eggeplommer
  • 2 ss melis
  • 1.5 dl kremfløte

DEKOR AV OREO KAKEN

  • 2 dl kremfløte
  • hele oreokjeks til pynt

Fremgangsmåte

KAKEBUNN

Smelt smøret og la det avkjøles litt.

Ha Oreo kjeksen i en kjøkkenmaskin og knus dem. Du kan også ha kjeksen i en pose og bruke en kjevle til å knuse de.

Bland sammen den knuste kjeksen med smøret. Fordel massen i en rund kakeform på 24 cm i diameter. Trykk kjeksmassen utover og sett kakeformen i kjøleskapet.

OSTEKREM

Rør sammen kremost, vaniljeessens og melis til en jevn masse.

Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i osteblandingen.

Ha ostekremen over kjeksbunnen og stikk deretter grovt hakkede kjeks ned i ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

SJOKOLADEMOUSSE

I mellomtiden lager du sjokolademoussen.

Hakk sjokoladen fint og smelt den over et vannbad. Ta bollen av kasserollen og la sjokoladen bli litt avkjølt.

Ha eggeplommene, melis og 0.5 dl kremfløte i en bolle og visp lett sammen. Hell den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden.

Pisk resten av kremfløten (1 dl) til en lett krem. Når sjokoladeblandingen er blitt litt avkjølt, vender du forsiktig inn kremen med en slikkepott. Dette helles over oreokaken som neste lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet i ca. 30 - 60 minutter.

DEKORERING AV KAKEN

Pisk 2 dl fløte til krem og stryk kremen på toppen av kaken. Hakk noen kjeks (uten fyll) fint som strør over kaken. Del noen hele Oreo kjeks i to og dekorer resten av kaken.

TIPS!

Oppbevar kaken kjølig i en kaketine. Kaken er holdbar opp til 5 dager hvis den oppbevares kjølig.