Nugattisnurrer smaker godt og er spesielt populært blant barn og unge. Med melisglasur og ristet hasselnøtter på toppen får disse ben å gå på og blir borte på et blunk. Vi foretrekker å bruke Nugatti, men man kan også bruke Nutella hvis man ønsker det.
Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med ertekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm. Smør Nugatti utover hele flaten og rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev snurrene i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Stek snurrene på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter til de har fått en gyllen og fin farge. Avkjøl snurrene på rist etter steking.
Rist hakkede hasselnøtter i en stekepanne. Lag en melisglasur av vann og melis. Dekorer snurrene med melisglasur og hakkede hasselnøtter.
Ved bruk av Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst, vil snurrene holde seg ferske og fine lenger!