Dele

Nugattisnurrer

Boller med nugatti eller nutella

Nugattisnurrer smaker godt og er spesielt populært blant barn og unge. Med melisglasur og ristet hasselnøtter på toppen får disse ben å gå på og blir borte på et blunk. Vi foretrekker å bruke Nugatti, men man kan også bruke Nutella hvis man ønsker det.

Nystekte nugattisnurrer med melisglasur.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg med 1 knsp salt

Pynt:

  • 1 neve Hakkede hasselnøtter
  • melis til melisglasur

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med ertekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm. Smør Nugatti utover hele flaten og rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev snurrene i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Stek snurrene på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter til de har fått en gyllen og fin farge. Avkjøl snurrene på rist etter steking.

Rist hakkede hasselnøtter i en stekepanne. Lag en melisglasur av vann og melis. Dekorer snurrene med melisglasur og hakkede hasselnøtter.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst, vil snurrene holde seg ferske og fine lenger!

Relaterte produkter