Dele

NØTTEROSER

Oppskrift på glutenfrie nøtteroser

Nøtteroser er smakfulle julekaker som er enkelt å lage, og er fri for både gluten og melk. Kakene er laget med utgangspunkt i ODENSE Ekte marsipan som inneholder 50 % mandler. Det er viktig for smakens skyld at det er høyt innhold av mandler i marsipanen.

Nystekte nøtteroser.

Porsjoner
40

Ingredienser

  • 150 g raspet ODENSE Ekte Marsipan (min. 50 % mandler)
  • 2 stk eggehviter
  • 150 g sukker
  • 150 g malte hasselnøtter

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over - og undervarme.

Malt hasselnøtten i en mandelkvern eller i en foodprosessor.

Riv marsipanen på et rivjern og ha i en bakebolle med sukker og malte hasselnøtter. Tilsett eggehvite og kna deigen sammen med rene hender.

Legg enten små topper med to spiseskjeer på et stekebrett med bakepapir eller ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut rosene. Sett helt til slutt en hel hassel nøtt på på toppen av hver kake. 

Stek nøtterosene midt i ovnen i ca. 10 - 14 minutter og avkjøl de på en bakerist etter steking.

Om ønskelig, kan småkakene gjerne dyppes i temperert sjokolade når det er avkjølt.

TIPS!

Nøtterosene er veldig godt egent til å fryses ned og kan tas opp etter behov. Da blir de bare enda seigere i konsistensen som mange foretrekker. Velger du ikke å fryse de, bør de oppbevares i en luft-tett boks. Ha gjerne i en brødskalk slik at de ikke tørker så fort ut.