Dele

NISSELUER AV KOKOSBOLLER

Oppskrift på kokosboller som søte nisseluer

Julekaker, konfekt og annet smågodt er hyggelig å lage selv til jul. Disse nisseluene er kokosboller med rød sjoklade og en liten marsipanklump som dusk. Disse blir garantert likt av både store og små.

Nisseluer av kokosboller

Tilberedningstid
80

Porsjoner
20

Ingredienser

  • 20 stk små runde pepperkaker (eller annen tynn kjeks)
  • 4 stk romtempererte eggehviter fra mellomstore egg
  • 300 g sukker
  • 0.5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 6 stk gelatinplater

TIL NISSELUER

  • 200 g ODENSE Hvit sjokolade
  • 20 g delfiafett
  • 2 dl kokosmasse
  • 200 g ODENSE Figurmarsipan
  • + rød konditorfarge (vi har brukt en type fra Cacas)

Fremgangsmåte

Dekk en stekeplate med bakepapir og legg 20 kjeks utover. Gjør klar en sprøytepose med passe stor tyll i enden.

Pisk sammen romtempererte eggehviter til de er halvstive og tilsetter sukkeret litt etter litt under pisking i en kjøkkenmaskin til massen er blank og stiv. Smak til med vaniljeessens til slutt.

Mens eggehvitene piskes, bløtlegges gelatinplatene i kaldt vann. De skal ligge i ca. 5 minutter. Kok opp 0.5 dl vann i en liten kjele. Klem ut vannet av platene og løs de opp i det varme vannet. Hell gelatinvannet i marengsen under pisking.

Ha marengsen i sprøyteposen og sprøyt fine topper på hver kjekse, og sett de til avkjøling.

Smelt hvit sjokolade over et vannbad, ha mindre biter med delfiafett og rør sammen til en jevn masse. Rull først små kuler av marsipanen til små "dusker" for luene. Dypp kulene i den hvite sjokoladen, rull de i kokosmasse og legg de til tørk.

Ta vare på litt av den hvite sjokoladen i en liten skål - ca. 3 spiseskjeer til senere bruk. Når duskene er ferdig, skal du farge resten av sjokoladen rød med konditorfarge (borsett fra det du har satt til side)

Dypp kokosbollene i den røde sjokoladen og sett de på et brett til tørk, men dryss litt kokosmasse nederst på luene som en kant, innen sjokolade stivner. Er uhellet ute og sjokoladen stivner for rask, kan du pensle en kant med hvit sjokolade istedet.

Når kokosbollene har tørket, kan du varme opp raskt den hvite sjokoladen du satte til side, i en mikrobøleovn. Pensle eventuelt den nederste delen av luene og fest "duskene" med den hvite sjokoladen.

Nisseluene oppbevares best ved 10 - 12 grader i en boks med lokk. Holdbarheten er ca. - 3 - 5 dager.